Brocēnos plāno trīskāršot siltuma tarifu; Līvānos – 40% sadārdzinājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

SIA "Brocēnu enerģija" no 1. novembra plāno trīskāršot siltuma tarifu. Tikmēr SIA "Līvānu siltums" no novembra plāno par 40% palielināt siltumenerģijas tarifu.

Kā liecina SIA "Brocēnu enerģija" publicētais tarifu projekts, siltumenerģijas ražošanas tarifs no līdzšinējiem 33,85 eiro par megavatstundu palielināsies līdz 97,03 eiro. Tas būs spēkā līdz 2023. gada 31. oktobrim, kad tas samazinātos līdz 88,31 eiro.

Tarifa izmaiņas uzņēmums skaidro ar energoresursu cenu kāpumu un citu izmaksu pozīciju pieaugumu.

Arī SIA "Līvānu siltums"  plānoto tarifa pieaugumu skaidro ar  kurināmā, elektroenerģijas un darbaspēka izmaksu palielināšanos.

Līvānos siltumenerģijas ražošanas tarifu plānots celt no 35,85 līdz 55,90 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), pārvades un sadales tarifu – no 16,16 līdz 18,36 eiro, tirdzniecības tarifu – no 1,92 līdz 2,06 eiro, līdz ar to siltumenerģijas gala tarifs ar 1. novembri palielinātos no 53,93 līdz 76,32 eiro par megavatstundu bez PVN.

KONTEKSTS:

Valdība sēdē pirms Jāņiem konceptuāli vienojās, ka nākamajā apkures sezonā valsts segs pusi no siltumapgādes izmaksu sadārdzinājuma gan centrālās apkures saņēmējiem, gan tiem, kas apkurei izmanto elektrību, gāzi un granulas. Vēlāk piedāvāts iedzīvotājiem daļēji kompensēt arī malkas un brikešu sadārdzinājumu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti