Brīvosta sola pāris gadu laikā pārtraukt akmeņogļu pārkraušanu Rīgas centrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rīgas brīvostas pārvalde sola pāris gadu laikā atbrīvot Rīgas centru no akmeņogļu pārkraušanas, to pārceļot uz jaunizbūvēto Krievu salas termināli, liecina brīvostas informācija.

Šādas pārmaiņas tiks īstenotas ostas vērienīgākā infrastruktūras projekta "Infrastruktūras attīstība Rīgas ostas aktivitāšu pārcelšanai no pilsētas centra uz Krievu salu" ietvaros, tādējādi arī "novēršot jebkādus finanšu korekciju riskus no Eiropas Komisijas puses", norāda brīvostā.

Stividoriem, kas eksportostas teritorijā pārkrauj akmeņogles, šīs darbības būs atļautas ne ilgāk kā līdz 2018. gada 31. decembrim. Līdz minētajam datumam stividoriem sava darbība ir jāpārceļ uz jaunizbūvēto Krievu salas termināli.

Ja stividori atteiksies pildīt uzņemtās saistības par kravu pārkraušanas operāciju pārcelšanu uz Krievu salas termināli, Rīgas brīvostas pārvalde no 2019. gadu noteiks ierobežojumus to kuģu ienākšanai Rīgas brīvostā, kuru mērķis būs ogļu kravu pārkraušanas operācijas eksportostā, atzīmē brīvosta.

Krievu salas projekta kopējās izmaksas ir 151,8 miljoni eiro, un tam plānots piesaistīt Eiopas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Jau ziņots, ka iepriekš izskanēja bažas, ka Krievu salas projekts var izgāzties uz nesaņemt ES finansējumu. Krievu salas infrastruktūras attīstības projektu sākotnēji bija plānots pabeigt jau 2013.gada beigās, tomēr šobrīd valdība atzīst, ka Rīgas ostas nākotnei nozīmīgais projekts labākajā gadījumā tiks pabeigts līdz 2018.gada beigām.

Valdība uzskata, ka pagaidām runāt par iespēju, ka projekts varētu zaudēt ES līdzfinansējumu, tomēr ir pāragri, jo Eiropas Komisija uz valdības jautājumiem jau pērn ir sniegusi atbildi, ka projekts var saglabāt līdzfinansējumu, ja vien līdz 2019.gada 1.ceturkšņa beigām tiek sasniegti plānotie projekta mērķi.

Rīgas brīvostas pārvaldes iepriekš sniegtie paskaidrojumi liecināja, ka ir aizkavējusies ostas uzņēmumu darbības pārcelšana uz jaunuzbūvēto infrastruktūras kompleksu, un valdība, vērtējot kopējo situāciju, atzīst, ka pastāv nākotnes riski mērķu sasniegšanai līdz 2019.gadam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti