Britu finanšu ministrs brīdina par triecienu ekonomikai ar «Brexit» bez vienošanās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ja Lielbritānija pametīs Eiropas Savienību bez vienošanās, Apvienotajai Karalistei būs nepieciešams izmantot visu savu pieejamo finansējumu un vēl vairāk līdzekļu, lai novērstu ekonomikai radītās sekas. Ar šādu brīdinājumu klajā nācis britu finanšu ministrs Filips Hemonds. Premjerministra amata kandidātu solītos ekonomikas stiprināšanas pasākumus ministrs ir nosaucis par nereāliem.

Filipa Hemonda paziņojums ir uzskatāms par brīdinājumu abiem britu premjerministra amata kandidātiem – Borisam Džonsonam un Džeremijam Hantam. Viņi abi ekonomikas stabilizēšanai ir solījuši ievērojami lielākus budžeta izdevumus un nodokļu mazināšanu, vienlaicīgi paužot gatavību izstāties no Eiropas Savienības bez pārejas laika līguma.

Kā norādījis Filips Hemonds, pašlaik britu rīcībā ir aptuveni 27 miljardi sterliņu mārciņu, taču ar šo summu var izrādīties par maz, lai reaģētu uz bezvienošanās scenārija radītajām sekām.

Valdības veiktie aprēķini liecinot, ka kopējais trieciens varētu sasniegt pat 90 miljardus mārciņu, un šie aprēķini būs jāņem vērā jebkādos ārkārtas budžeta lēmumos. Kā uzskata Filips Hemonds, nākamajam premjerministram būs jāizlemj, vai pieturēties pie plāna un budžeta izdevumu vajadzības pārbaudīt ik pēc trijiem gadiem, vai arī darīt to ik gadus, reaģējot uz “Brexit” radītajām neskaidrībām.

KONTEKSTS:

Pašlaik par Lielbritānijas premjerministra amatu cīnās divi kandidāti: Boriss Džonsons un Džeremijs Hants. Britu premjera nomaiņa saistīta ar premjeres Terēzas Mejas paziņojumu par atkāpšanos, pēc tam kad britu parlamentā trīs reizes tika noraidīta panāktā izstāšanās vienošanās ar Briseli.

Lielbritānijas nākamajam premjerministram nāksies uzraudzīt “Brexit” procesu, kam būtu jānoslēdzas ar oficiālu izstāšanos no Eiropas Savienības ne vēlāk par 31. oktobri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti