Britu bankas sākušas izmeklēšanu saistībā ar FIFA skandālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Divas britu bankas sākušas iekšējo izmeklēšanu saistībā ar FIFA augsti stāvošo amatpersonu naudas pārskaitījumiem starp banku nodaļām, vēsta raidsabiedrība BBC. 

Bankas “Barclays”, “Standard Chartered” un HSBC figurēja apsūdzībās, kuras ASV izmeklētāji pagājušajā nedēļā izvirzīja pret FIFA augsti stāvošajiem ierēdņiem.  

“Standard Chartered” apliecināja, ka apsūdzībās minēti divi maksājumi, kuri veikti caur šo banku, un “šis jautājums tiek pētīts”.

“Barclays” un HSBC  vadība no komentāriem atteikusies.  

BBC atgādina, ka iepriekš ASV Tieslietu ministrija jau piemērojusi  HSBC 1,9 miljardu dolāru sodu par nepietiekamu cīņu ar naudas atmazgāšanu. 

Jau ziņots, ka nesen  Šveices varas iestādes pēc Amerikas Savienoto Valstu lūguma ir aizturējušas septiņas augsti stāvošas futbola federācijas amatpersonas. Tās tiek turētas aizdomās par desmitiem miljonu dolāru saņemšanu kukuļos un naudas atmazgāšanu laika posmā kopš 1991. gada.

Savukārt Šveices varas iestādes ir sākušas atsevišķu izmeklēšanu par to, kā Krievija un Katāra ir ieguvušas tiesības rīkot Pasaules kausa čempionātu.  2018. gadā tas notiks Katārā, bet 2022. gadā Krievijā.

 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti