Briti uztraucas par «Brexit» ietekmi uz tūrismu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vai un kā “Brexit” ietekmēs Lielbritānijas tūrisma industriju? Par to pašlaik lauza galvas Lielbritānijas tūrisma industrijas speciālisti. Tiek plānotas īpašas kampaņas, lai pārliecinātu tūristus, ka “Brexit” nemainīs britu viesmīlību un ārvalstu viesi joprojām būs ļoti gaidīti. 

Noķert foto kadrus klātienē  ar slavenākajām Londonas vietām, kas tik daudz aprakstītas slavenos literatūras darbos un  redzētas dažādās filmās, ir daudzu tūristu sapnis. Un tas atspoguļojas datos par tūrismu. Piemēram Londonas Taueru ik gadu apmeklē vairāk nekā trīs miljoni tūristu, bet Londonu kopumā ik gadu apmeklē teju 20 miljoni tūristu. Lielākā daļa no viņiem nāk no Eiropas Savienības valstīm, tāpēc tagad tūrisma industrijas pārstāvji cenšas pārliecināties, lai neviens tūrists nenobītos no gaidāmā “Brexit” un turpinātu ieplānot ceļojumus uz Lielbritāniju tikpat bieži kā līdz šim.

“Tas, kas Londonas tūrisma industriju visvairāk satrauc saistībā ar “Brexit”, ir tas, lai apmeklētāji saņemtu precīzu informāciju un varētu bez liekām problēmām apmeklēt Londonu nākamajās nedēļās un arī pēc tam. Tāpēc ir ļoti svarīgi sniegt visu nepieciešamo informāciju un arī skaidru vēstījumu par to, ka Londona būs tikpat atvērta viesiem pēc mēneša, kā bija pirms mēneša,” stāstīja Londonas tūrisma padomes pārstāvis Alens Simpsons.

Vienlaikus amatpersonas arī grib pārliecināties, lai ar informēšanu netiktu pārspīlēts. Daudzi tūristi ārpus Eiropas Savienības nemaz nav iedziļinājušies Lielbritānijas politikā, tā vietā koncentrējoties uz Lielbritānijas slaveno kultūrvēsturisko mantojumu, un tā tam arī vajadzētu palikt:

“Brexit nodarbina mūsu prātus, un tā tam arī vajadzētu būt, taču, jo tālāk cilvēki dzīvo no Londonas, jo mazāk par to domā. Cilvēki Bangalorā vai Šeņzenā nedomā par “Brexit”, kad plāno apmeklēt Londonu.

Viņi domā par lācīti Padingtonu, domā par Bigbenu, un ir ļoti svarīgi, lai mēs nepieļautu kļūdu, pārāk daudz runājot par “Brexit”,

ja patiesībā cilvēki vienkārši vēlas zināt, kur atrodas Bekingemas pils,” skaidroja Simpsons.

Tomēr tieši no politiķiem būs atkarīgs, kāda vienošanās par izstāšanos tiks panākta un vai tā tiešām padarīs Londonas apmeklējumu vismaz Eiropas Savienības pilsoņiem tik vienkāršu un bezrūpīgu kā līdz šim. Un lai gan līdz noteiktajam izstāšanās datumam palicis vien mēnesis, neviens neņemas apgalvot, ka zina, kāda būs visa šī politiskā procesa precīza ietekme uz Lielbritānijas tūrisma industriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti