Briti skeptiski par iespēju ātri vienoties par ES pilsoņu tiesībām pēc «Brexit»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lielbritānijas valdības pārstāvis Deivids Deiviss paudis skepsi par iespēju ātri vienoties par Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu pilsoņu statusu Britu salās pēc “Brexit”. Tomēr viņš pauda cerību, ka abām pusēm izdosies atrast kompromisu šajā jautājumā.

Uzrunā parlamenta augšpalātā Deiviss norādīja, ka diskusijās par Lielbritānija izstāšanos no ES valstu bloka jāpanāk detalizēta vienošanās par iedzīvotāju tiesībām.

Viņš arī pozitīvi izteicās par Briseles nozīmēto sarunu vedēju Mišelu Barnjē. Eiropas Komisijas pārstāvis esot principiāls, stingrs, ar loģisko domāšanu apveltīts cilvēks, kurš ir gatavs pieņemt kompromisus.

Asāk par gaidāmajām sarunām otrdien, 11.jūlijā, izteicās Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons. Viņš norādīja, ka ES pieprasītā finanšu kompensācija par izstāšanos ir pārspīlēta un Londona to nemaksās. Eksperti jau iepriekš norādīja, ka britiem var nākties samaksāt līdz pat 100 miljardiem eiro.

Ziņots, „Brexit” sarunvedis no Eiropas Parlamenta puses un vēl virkne deputātu pauduši neapmierinātību par Londonas piedāvājumu Lielbritānijā dzīvojošo ES pilsoņu tiesību aizsardzībai. Politiķi draud bloķēt ES un Lielbritānijas vienošanos, ja Londona piedāvājumu neuzlabos.

Pirms gada, jūnijā, Lielbritānijā sākās toreizējā premjerministra Deivida Kamerona priekšvēlēšanu kampaņā apsolītais referendums par turpmākajām attiecībām ar ES. Ar nelielu pārsvaru – teju 51,9% balsoja „par” izstāšanos, 48,1% – „pret”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti