Briti cenšas prognozēt lielceļu noslodzi pēc «Brexit»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Lielbritānijā veikts eksperiments, kurā pētīta lielceļu iespējamā noslodze pēc valsts izstāšanās no Eiropas Savienības. No Manstonas lidostas uz Duvras ostu pie Lamanša kanāla nosūtīts kravas automašīnu konvojs, lai konstatētu, kurās vietās veidojas lielākie sastrēgumi.

Plānoto 150 automašīnu vietā Lielbritānijas satiksmes ministrijas organizētajā pārbaudē gan piedalījās vien 89.

Opozīcijā esošie leiboristi nelielās aktivitātes dēļ šo vingrinājumu nosaukuši par farsu.

Loģistikas eksperti pauž bažas, ka Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības bez vienošanās var novest pie papildu muitas pārbaudēm un citām problēmām, kas var ievērojami palēnināt pārtikas produktu un preču piegādi.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja panāca izstāšanās vienošanos ar Briseli pagājušā gada novembrī, taču tai joprojām nepieciešams apstiprinājums no britu parlamenta. Pašlaik deputāti par vienošanos atsākuši debates, un balsojums par to gaidāms pēc nedēļas.

KONTEKSTS:

2016. gada jūnijā 52% iedzīvotāju referendumā nobalsoja par Apvienotās Karalistes izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).  Lielbritānijas izstāšanās no ES plānota 2019. gada 29. martā. Tiesa, Lielbritānijas parlaments vēl nav lēmis par tā saukto "Brexit" šķiršanās līgumu, kas ir teju 600 lapas garš un ir juridiski saistošs. Balsojums notiks janvāra vidū, taču šķelšanās par to, vai atbalstīt vienošanos, joprojām ir liela. Britu valdība tādēļ spriež par pastiprinātu gatavošanos "Brexit" bez vienošanās. Pieņemts arī imigrācijas plāns pēc "Brexit".

Bet, ja Lielbritānija tomēr pamet bloku bez jebkāda līguma, tad jau 30. martā var iestāties vērā ņemamas sekas. Līdz ar to arī Latvijas iedzīvotāji un uzņēmēji, kas sadarbojas ar Apvienoto Karalisti, ir aicināti nopietni gatavoties šādai iespējai. Šķiršanās bez vienošanās var radīt nopietnas problēmas gan ar preču piegādi, gan ar muitas kontroli, gan ar dažādām atļaujām un licencēm, kas nebūs vairs spēkā. Arī privātpersonu ceļošana var būt apgrūtināta. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti