Rīta intervija

Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis par valsts pārvaldes reformu

Rīta intervija

"Providus" pētniece Agnese Lāce par migrācijas politiku un tās ietekmi uz konkurētspēju

Konkurences padomes vadītāja Skaidrīte Ābrama par iepirkumu karteļiem

Briest problēmas ar konkurenci profesionālās izglītības jomā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Konkurences jomā Latvijā ir divi aktuālie jautājumi – ļoti daudz aizliegtu vienošanos publisko iepirkumu jomā un publisko personu, piemēram, pašvaldību, ietekme tirgos, intervijā Latvijas Radio atzina Konkurences padomes (KP) vadītāja Skaidrīte Ābrama.

Viņa teic – ir nozares Latvijā, kur tirgi ir noslēgušies, jo noteikumi veidoti tā, lai pakalpojumus varētu sniegt, piemēram, tikai pašvaldību uzņēmumi. Viena no šādām nozarēm ir kaut vai atkritumu apsaimniekošana.

Ābrama norāda – šobrīd samilst arī problēma, ka privātie uzņēmumi neesot vēlami arī profesionālās tālākizglītības nozarē.

"Tā sauktie kursi bezdarbniekiem, jauniešiem bez darba un tā tālāk. Tur arī šobrīd iezīmējas, ka ar regulējumu tirgus kaut kādai noteiktai kategorijai tiek jau pamazām slēgts. Jo tur tiek iestrādāti noteikumi, kas paredz, ka tās ir valsts, pašvaldības izglītības iestādes, kas ir saņēmušas struktūrfondu finansējumu. Tās prioritāri var pretendēt uz šo apmācības programmu organizēšanu. Privātie uzņēmēji un asociācijas nāk pie mums un sūdzas," teica Ābrama.

KP sarunās ar šo privātuzņēmumu pārstāvjiem atzīst, ka spēles noteikumi nav godīgi – tiek ierobežota privātuzņēmumu darbība šajā jomā.  "Tā nav godīga konkurence," atzina Ābrama.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti