«Brexit» var ietekmēt britu ceļojumu plānus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Straujiem soļiem tuvojas datums, kad britiem būs jāpamet Eiropas Savienība (ES). Tas notiks jau nākammēnes – 29. martā. "Brexit" sagādās problēmas ne tikai mums eiropiešiem, bet arī pašiem britiem. It īpaši, ja līdz noteiktajam termiņam Brisele un Londona nespēs panākt vienošanos. Tas daudziem britiem liek mainīt pat ceļojumu plānus.

Tumšajos gada mēnešos daudzi Lielbritānijā sapņo par ceļojumu uz siltajām zemēm. Tomēr šogad apsvērumiem – par un pret – pievienojas arī bažas par "Brexit" procesu. To pierāda statistika pēc 2016. gada jūnija, kad kļuva zināms "Brexit" referenduma rezultāts, – arvien mazāk cilvēku izvēlas rezervēt ceļojumus. Arī tāpēc, ka britu mārciņa pēc referenduma uz laiku zaudēja vērtību un arī tagad ir svārstīga ap "Brexit" radītās neskaidrības dēļ.

Dati arī liek noprast, ka arvien vairāk britu izvēlas ceļojumu galamērķus ārpus Eiropas – viņi dodas, piemēram, uz Uzbekistānu vai Irānu.

Šobrīd briti var ceļot uz ES, ja viņu pase ir derīga vēl pusgadu. Tomēr ir bijušas runas, ka gadījumā, ja briti izstājas bez vienošanās, britu pasei vajadzēs būt derīgai vēl 15 mēnešus. Daudzu pases līdz ar to automātiski kļūtu nederīgas. Un tā daudzi, to nemaz nezinot, var palikt iestrēguši lidostās.

Vēl sarežģītāk būs ceļotājiem ar mājdzīvniekiem – praktiski neiespējami būs iegūt mājdzīvnieka pasi. Tomēr tūroperatori cer, ka pie visām pārmaiņām pierod un ka ilgtermiņā tie būtiski nemainīs ceļotāju plānus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti