«Bombardier» lidmašīnām noņem ASV importa tarifus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kanādas lidmašīnu ražotājam "Bombardier" svarīgā lēmumā noņemti importa tarifi, kas praktiski būtu apturējuši lidmašīnu ienākšanu ASV tirgū, ziņo BBC.

26.janvāra lēmumā ASV starptautiskās tirdzniecības komisija atcēlusi 292% importa tarifu, kuru ASV Tirdzniecības departaments iepriekš bija piemērojis kanādiešu kompānijas "C Series" lidmašīnām.

Tarifs bija uzlikts pēc tam, kad konkurents "Boeing" iesniedza sūdzību par negodīgu konkurenci, sakot, ka "Bombardier" saņem subsīdijas no Kanādas valdības. ASV aviokompānija apgalvoja, ka "C Series" lidaparāti nepastāvētu bez Kanādas valdības finansējuma.

BBC ziņo, ka lēmums ir pārsteidzošs, jo tika uzskatīts, ka "Bombardier" neizdosies panākt tarifu atcelšanu. 

Lēmumu jau uzteikusi Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja. "Bombardier un tā inovatīvais darbaspēks spēlē nozīmīgu lomu Ziemeļīrijas ekonomikā," viņa teica. 

Tiesa, "Boeing" vēl lēmumu var apstrīdēt, taču kompānija to nedarīs, pirms nebūs iepazinusies ar pilnu lēmuma tekstu. 

Kā ziņo "Reuters", pēc lēmuma kanādiešu aviomilža akciju cena kāpusies par 15%.

Zināms, ka Ziemeļīrijā īpaši aviācijas milzim uzceltā rūpnīcā ražo "C Series" lidmašīnu spārnus. "Bombardier" un saistītās kompānijās tur nodarbināti aptuveni 4100 cilvēki.

Iepriekš ziņots, ka Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pasūtījusi 20 Bombardier "CS300" sērijas lidmašīnas, kuras kompānijai jāsaņem līdz 2019. gadam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti