«Bombardier» «C-Series» lidmašīnas pārsauc par «Airbus A220»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

"Bombardier" "C-Series" lidmašīnas, ar kurām papildināta arī "airBaltic" flote, pārsauktas par "Airbus A220", informēja "Airbus".

"Airbus A220" ir divi modeļi - A220-100 un A220-300, kas agrāk bija pazīstami kā "Bombardier" "C-Series" - attiecīgi CS100 un CS300. Lidmašīnas ir piemērotas 100 līdz 150 vietu lidaparātu tirgum.

"Ikviens "Airbus" darbinieks ar nepacietību gaidīja šo vēsturisko brīdi. Šodien mēs ar saviļņojumu A220 sagaidām "Airbus" ģimenē. Esam pagodināti to pirmo reizi ieraudzīt "Airbus" krāsās," sacīja kompānijas prezidents komerciālo lidmašīnu jautājumos Gijoms Forī.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss uzskata, ka šādi tiks stiprināta lidmašīnu būves programma: "Kā pasaulē pirmā lidsabiedrība, kas uzsāka lidojumus ar šo lidmašīnu, mēs uzskatām "Airbus" un "Bombardier" partnerību kā nozīmīgu soli, kas vēl vairāk stiprinās A220 programmu. "airBaltic" komanda ar prieku lūkojas nākotnē, kad iepazīstinās ar tikai "Airbus" lidmašīnu floti, kurā jau līdz 2022.gadam būs 50 A220-300 lidmašīnas."

KONTEKSTS:

"Airbus" pārstāvji pagājušajā gadā ziņoja, ka iegūs lielāko daļu "Bombardier" "C-Series" lidmašīnu būves programmas akciju. Tas palīdzēšot samazināt šo lidaparātu ražošanas izmaksas.

Tāpat ziņots, ka šogad "airBaltic" un "Bombardier Commercial Aircraft" noslēgušas pirkuma līgumu par 30 "Bombardier CS300" lidmašīnu iegādi un saglabā iespēju pasūtīt vēl 30 tā paša tipa lidaparātus. Pirms šī pasūtījuma "airBaltic" bija pasūtījis 20 "Bombardier CS300" lidmašīnas. Pašlaik lidsabiedrība veic lidojumus ar astoņām "Bombardier CS300" lidmašīnām. 

Pašlaik "airBaltic" flotē ir 31 trīs dažādu tipu lidmašīna. Nākotnē aviosabiedrība plāno pāriet tikai uz "Bombardier CS300" lidaparātiem. Flotē esošie "Bombardier Q400" vairs netiks izmantoti pēc līzinga termiņa beigām, bet lidmašīnas "Boeing 737" paredzēts pārdot.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti