«Boeing» uz laiku apturēs lidmašīnu «737 Max» būvniecību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Amerikas Savienoto Valstu aviobūves kompānija "Boeing" uz laiku apturēs lidmašīnu "737 Max" būvniecību. Tā iemesls ir divas šī modeļa laineru katastrofas Indonēzijā un Etiopijā un ar tām saistītais  izmantošanas aizliegums.

Kompānijas pārstāvji informē, ka veikta situācija analīze, un patlaban prioritārais uzdevums ir jau saražoto lidmašīnu piegāde. Katru mēnesi tiek saražotas  40 lidmašīnas, un lidojumu aizlieguma dēļ radušās to uzglabāšanas problēmas. Vienlaikus "Boeing" informē, ka  negrasās atlaist strādniekus un viņiem turpinās maksāt atalgojumu.

Tomēr nopietnākas problēmas varētu rasties šo lidmašīnu detaļu ražotājiem.

Tikmēr lēmums jau būtiski samazinājis kompānijas akciju cenas biržās un var atstāt ietekmi uz visas valsts ekonomiku. Savukārt par lidojumu drošību atbildīgās institūcijas pagaidām nesniedz konkrētu atbildi, kad varētu atcelt martā noteikto šī modeļa lidmašīnu lidojumu aizliegumu.

KONTEKSTS:

“Boeing 737 Max” lidmašīnas nežēlastībā krita pēc 10. martā notikušās aviokatastrofas Etiopijā, kurā gāja bojā 157 cilvēki. Tikai pirms nepilniem pieciem mēnešiem Javas jūrā avarējusi cita “Boeing 737 Max 8” lidmašīna ar 189 cilvēkiem. Pastāv bažas, ka tam par iemeslu ir automātiskā sistēma, kas izraisa lidmašīnu pikēšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti