«Boeing» un «Airbus» raizējas par 5G ietekmi uz aviācijas nozari

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Divu pasaulē lielāko lidmašīnu ražošanas uzņēmumu vadītāji ir aicinājuši ASV valdību atlikt jaunu 5G telekomunikāciju pakalpojumu ieviešanu. “Boeing” un “Airbus” augstākā līmeņa vadītāji brīdinājuši, ka tehnoloģijai var būt “milzīga negatīva ietekme uz aviācijas nozari”.

Kritiķi gan apsūdz aviācijas nozari baiļu izraisīšanā un faktu sagrozīšanā, piebilstot, ka telekomunikāciju pakalpojumu ieviešanas atlikšana par gadu ekonomikas izaugsmi samazinās par 50 miljardiem ASV dolāru. “Boeing” un “Airbus” sadarbojas ar aviācijas nozarē iesaistītajām pusēm, lai izvērtētu riskus.

Sagaidāms, ka ASV telekomunikāciju giganti 5G pakalpojumus ieviesīs nākamā gada 5. janvārī. Tomēr “Boeing” un “Airbus” ieskatā 5G traucējumi var negatīvi ietekmēt lidmašīnu spēju droši darboties.

Aviācijas nozare un ASV Federālā aviācijas pārvalde ir paudušas bažas par iespējamiem traucējumiem, ko 5G var radīt sensitīvām gaisa kuģu iekārtām, piemēram, augstuma mērierīcei, kas izmanto radioviļņus.

Kādā kompāniju citētā pētījumā minēts – ja Federālās aviācijas administrācijas 5G noteikumi būtu bijuši spēkā 2019. gadā, vairāk nekā 300 000 pasažieru un 5400 kravas lidojumu būtu aizkavējušies, novirzīti vai atcelti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti