«Bloomberg»: Rubļa kurss atkal kāpis līdz pozīcijai pirms iebrukuma Ukrainā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Dažās dienās pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā rubļa sabrukums kļuva par spēcīgu simbolu Krievijas finansiālajai izolācijai.

Tomēr tagad no vairāk nekā 120 rubļiem par dolāru rubļa kurss atkal kāpis līdz pozīcijai, kur tas atradās pirms Krievijas prezidenta Vladimira Putina īstenotā iebrukuma Ukrainā, sasniedzot 74 rubļus par dolāru, vēsta aģentūra “Bloomberg”.

Medijs: Rubļa kurss atkal kāpis līdz pozīcijai pirms iebrukuma Ukrainā
00:00 / 00:28
Lejuplādēt

Kļuvis skaidrs, ka, neraugoties uz neticami plašo sankciju paketi pret Krievijas valdību un tās oligarhiem un ārvalstu uzņēmumu aizplūšanu, sekas rublim nebūs tik smagas, ja ārvalstis turpinās iepirkt Krievijas naftu un dabasgāzi.

Lai gan Krievija lielākoties joprojām ir atdalīta no globālās ekonomikas, “Bloomberg” prognozē, ka Krievija šogad no enerģijas eksporta nopelnīs gandrīz 321 miljardu ASV dolāru.

Tas ir vismaz par trešdaļu vairāk nekā 2021. gadā. Viens no tirgus stratēģiem aģentūrai sacījis, ka rubļa atveseļošanās politiķiem ir labs PR instruments, kas ļauj norādīt, ka sankcijām nav nekādas ietekmes. Un tas arī palīdzēšot ierobežot inflācijas ietekmi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti