«Bloomberg»: «Deutsche Bank» pārtrauks dolāru maksājumus dažām Latvijas bankām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Vācijas lielākā banka “Deutsche Bank” grasās pārtraukt ASV dolāru transakcijas dažām Latvijas bankām, ziņo aģentūra "Bloomberg".

“Deutsche Bank” esot brīdinājusi dažus vietējos klientus, ka tiks pārtrauktas tiešas piekļuves kādām no operācijām ar ASV dolāriem. To aģentūrai atklāja avoti, kas vēlējušies palikt anonīmi.

Zināms gan, ka “Deutsche Bank” iespējamais lēmums neietekmēs Baltijas valstīs strādājošās Ziemeļvalstu bankas, kā arī “Citadele banku, “Rietumu banku” un “Baltic International Bank”.

Līdz ar šādu lēmumu vietējiem klientiem nāksies izmantot citu banku pakalpojumus attiecīgajām operācijām ar ASV dolāriem.

“Bloomberg” norāda, ka šis būs trieciens tām Latvijas bankām, kuru pakalpojumi vērsti uz valūtas, lielākoties dolāru, darījumu apkalpošanu klientiem no bijušās padomju telpas.

Turklāt dažas bankas Latvijā jau nonākušas krustugunīs attiecībā uz saikni ar naudas atmazgāšanu Krievijā un Moldovā.

Iepriekš, 2014.gadā, ASV dolāru pārskaitījumu apstiprināšanu Latvijas bankām apturēja ASV banka "JPMorgan Chase & Co". Tas gan tika skaidrots ar bankas stratēģijas maiņu.

Cīņu ar naudas atmazgāšanu ar banku starpniecību iepriekš kritizēja Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD), kā dēļ arī sašūpojās par šīs jomas atbildīgo amatpersonu krēsli.

Šogad jūnijā Saeima atbalstīja grozījumus, kas ļaus bargāk sodīt bankas par naudas atmazgāšanas nenovēršanu.

2015.gadā iesaldēto noziedzīgi iegūto līdzekļu apjoms Latvijā bija 21,6 miljoni eiro, no kuriem 737 186 eiro saistībā ar ļaunprātīgu izvairīšanos no nodokļu nomaksas, informēja Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas Novēršanas dienestā. Savukārt šogad pēc dienesta sniegtās informācijas sākti 65 jauni kriminālprocesi un 15 gadījumos materiāli pievienoti esošajām lietām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti