Blagoveščenskis atgriežas «Daugavpils satiksmes» vadītāja amatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Par "Daugavpils satiksmes" vadītāju iecelts Sergejs Blagoveščenskis, kurš pirms kāda laika jau ieņēma šo amatu.

Pērnā gada nogalē toreizējais Daugavpils mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija") viņu atsauca no uzņēmuma valdes, vietā ieceļot Romanu Savicki. Bet esošais Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš ("Saskaņa") veica rotāciju, atsaucot Savicki, un viņa vietā uz laiku – līdz brīdim, kad konkursa kārtībā tiks izvēlēts jauns valdes loceklis, – par "Daugavpils satiksmes" valdes locekli iecēla Blagoveščenski.

Ar pirmdienu, 21. oktobri, Blagoveščenskis jau oficiāli iecelts par uzņēmuma valdes locekli.

KONTEKSTS

Elksniņš lēmumu no amata atsaukt «Daugavpils satiksmes» vadītāju Savickis šovasar skaidroja ar to, ka viņš nav apmierināts ar uzņēmuma vadības darbu saistībā ar jauno tramvaju piegādi pilsētai, projekts ticis pakļauts riskam.

Iepriekš plānots, ka "Daugavpils satiksmes" rīcībā, tāpat kā Liepājai, tramvaju modernizācijai varētu nonākt 10 miljoni eiro – daļa no Skanstes tramvaja projektam  iepriekš paredzētās Eiropas Savienības (ES) fondu naudas. Tomēr valdība oktobra sākumā nolēma iepriekš Skanstes tramvaja projektam paredzēto ES struktūrfondu finansējumu 70 miljonu eiro apmēra novirzīt AS "Pasažieru vilciens" elektrovilcienu iegādei.

Satiksmes ministrija toreiz norādīja, ka Liepājas un Daugavpils tramvaju infrastruktūras attīstības papildu projekti identificēti kā prioritārie projekti turpmākajās diskusijās par ES fondu finansējuma pārdales priekšlikumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti