Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Pasaules Dabas Fonda direktoru Jāni Rozīti

Rīta Panorāma

Intervija ar Ināru Šuri par kampaņu "Meklē karotīti!"

Bizness biznesa uzlabošanai

Bizness biznesa uzlabošanai – finanšu analītiķe rada rīku darbinieku sajūtas noskaidrošanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liela daļa darbinieku aptuveni reizi gadā savā darbavietā saņem uzņēmuma vai iestādes vadības izsūtītu aptaujas anketu, lai noskaidrotu, kā tad viņi īsi jūtas savā darbavietā. Tomēr šādas aptaujas var izrādīties nekam nederīgas, jo, iespējams, daļa darbinieku, nemaz nesagaidījuši aptauju, jau būs devušies cita amata meklējumos. Antra Asare pirms diviem gadiem izstrādāja jaunu platformu, ar kuras palīdzību uzņēmuma vadība var sekot līdzi tam, kā darbinieki jūtas ikdienā, cik viņi ir apmierināti ar vadības stilu un vai viņi savā darbavietā jūtas novērtēti.  

Finanšu analītiķe. Šādu amatu Antra Asare pirms diviem gadiem ieņēma kādā uzņēmuma. Ikdienā, sarunājoties ar pazīstamiem cilvēkiem, sākusi meklēt iemeslus, kāpēc daudzi labi kvalificēti un atalgoti darbinieki pēc kāda laika tomēr pamet savu darbu un dodas strādāt citur. Šajā brīdī Antrai radās biznesa ideja.

“Tas, kas viņus notur, ir darba vide, attiecības ar vadību, kā viņi jūtas kopējā ekosistēmā, kā viņi redz savu izaugsmi uzņēmumā. Tas ir tas, ko mēs mērām, sekojam līdzi un uzlabojam,” skaidro “Enme HR” vadītāja Antra Asare.

Antra kopā ar saviem partneriem izstrādājusi platformu, kas ļauj vadītājiem saprast, kā jūtas viņu darbinieki, cik viņi ir apmierināti ar savu darbu un procesiem, kas notiek uzņēmumā.

“Mūsu risinājums ir unikāls Baltijas tirgū un pasaulē ar to, ka mēs ne tikai ļaujam vadītājam iegūt reālā laika datus par savu komandu, bet mēs arī norādām uz to, kas ir viņu prioritātes, un piedāvājam personalizētus ieteikumus, ko apspriest ar savu komandu, lai rezultāti varētu uzlaboties,” stāsta Asare.

Bieži vien darbinieku aptaujas notiek reizi gadā. Tiek nosūtītas formālas anketas ar daudziem jo daudziem jautājumiem, uz kuriem cilvēki sniedz virspusējas atbildes. Antras izstrādātā programmatūra vērtē, kā darbinieki jūtas katru nedēļu vai mēnesi. 

“Mēs esam izstrādājušu algoritmu, tādu programmatūru, kas ļauj pa mazām paciņām darbiniekiem izdalīt tā, lai ienāktu dati par visdažādākajiem tematiem. Viņš atver e-pastu, noklikšķina uz saites - vienalga vai no datora, vai telefona -, un viņam priekšā ir pāris ļoti īsi jautājumi, uz kuriem var atbildēt pusotras minūtes laikā. Tikko viņš atbild uz jautājumiem, tie nonāk rezultātu analīzes panelī skaisti ilustrēti, apkopoti, lai vadītājs ar tiem tālāk varētu strādāt,” skaidro Asare.

Arī uzņēmuma augstākā līmeņa vadība var šādā veidā redzēt, kas notiek zemākās struktūrvienībās vai ārzemju filiālēs un to, kā tās tiek pārvaldītas.  Šobrīd Antras izveidoto platformu izmanto jau daudzi uzņēmumi Latvijā. Tagad viņas mērķis ir iekarot arī ārvalstu tirgu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti