Labrīt

Deviņdesmitie. Savējie atcerēsies: Ēriks Loks un MK projekts

Labrīt

Maltas prezidentūra ES: Nemierīgie laiki turpinās - fokusā «Brexit» un migrācija

Bizness Bauskas vecpilsētā nīkuļo; arī slidotava nav to veicinājusi

Bizness Bauskas vecpilsētā nīkuļo - vietējie nav diži pircēji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Lai gan Bauskā ar pašvaldības atbalstu atvērta slidotava, lai veicinātu uzņēmumu attīstību ap Bauskas Rātslaukumu un vecpilsētā, vairāki uzņēmumi pagājušgad slēgti. Kā galveno problēmu uzņēmēji min vietējo iedzīvotāju nepietiekamo maksātspēju. To Latvijas Radio pastāstīja laikraksta “Bauskas Dzīve” galvenā redaktore Anita Rozentāle.

“Tuvējām kafejnīcām no slidotavas ieguvuma nav. Bērni, kā zināms, nav ne pircēji, ne kafijotāji,” teica Rozentāle.

Nesen Bauskā aizvērts mēbeļu veikals, sporta preču veikals, kā arī kafejnīca, kurā kādreiz spēlēja dzīvo mūziku. Kafejnīcas “Čuguna roze” īpašnieks, viens no populārā Bauskas kantrī mūzikas festivāla dibinātājiem, secina, ka iedzīvotājiem ir samazinājusies maksātspēja.

Simptomātiski esot tas, ka dažu aizvērto uzņēmumu un iestāžu telpās atveras lietoto apģērbu veikali. Tā dēvēto “humpalu” skaita pieaugums ir zināms barometrs, teic Rozentāle.

Vecpilsētas sakārtošanā, lai piesaistītu tūristus un līdz ar to aktivizētu mazo uzņēmējdarbību veikalos un kafejnīcās, ir apgūta Eiropas struktūrfondu nauda. Tomēr ne māju īpašniekiem, ne pašvaldībai nav līdzekļu, lai atjaunotu vecpilsētas vecās, unikālās simtgadīgās ēkas, jo šādiem mērķiem vēl nevarot piesaistīt Eiropas naudu. 

Taču pēc biedrības “Bauskas vecpilsēta” iniciatīvas pašvaldībā pieņemti jauni saistošie noteikumi, kas ļauj saņemt līdzfinansējumu vēsturisko ēku fasāžu, durvju un logu atjaunošanai. 

Nākotnē pilsēta cer vairāk piesaistīt tūristus un viesus no galvaspilsētas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti