Biznesa uzsācējiem mēģinās izstrādāt atvieglotākus nosacījumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ekonomikas ministrijā (EM) ir aizsākts darbs pie jauna regulējuma biznesa uzsācējiem, to Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" atzina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadītājs Jānis Endziņš, kura pārstāvētā organizācija arī piedalīsies topošā regulējuma izstrādē.
 

Pēc LTRK vadītāja teiktā, ja darbs pie jauna regulējuma izstrādes sāksies laikus un norisināsies raiti, tad ar gadu varētu pietikt jaunās kārtības izstrādē. Īpašs regulējums, pēc Endziņa teiktā, vajadzīgs gan biznesa iesācējiem, gan jau strādājošiem maziem uzņēmumiem, piemēram, maziem veikaliem.

LTRK: Īpašs režīms - biznesa uzsācējiem un jau strādājošiem maziem uzņēmumiem
00:00 / 03:57
Lejuplādēt

 
Saeimas Budžeta komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis („Vienotība”) Latvijas Radio raidījumā atzina, ka EM strādā pie jaunas koncepcijas, kas "zināmā mērā izmainīs mikrouzņēmumu nodokļa režīmu" attiecībā uz biznesa uzsākšanu. Piemēram, jaunajiem uzņēmējiem varētu būt vienkāršāka grāmatvedība, zemāki nodokļi.

Ņemot vērā arī EM plānus, Saeimas budžeta komisija otrdien, 24.novembrī, nolēma kardināli tomēr nemainīt pašreizējo mikrouzņēmumu nodokļa regulējumu. "Beigu beigās komisijas deputāti vienojās, kas tā būtu suņa astes griešana pa gabalam," atzina Saeimas deputāts.

Šadurskis: EM strādā pie jaunas koncepcijas, kas izmainīs "mikronodokļa" režīmu
00:00 / 06:47
Lejuplādēt

Jau vēstīts, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus mikrouzņēmuma nodokļa (MUN) likumā, paredzot, ka nākamgad tiks saglabāts 9% nodoklis mikrouzņēmumiem ar apgrozījumu līdz 100 000 eiro gadā.

Tāpat komisija atbalstīja ieceri, ka izmaiņas par to, ka mikrouzņēmumi nevar darboties konkrētajās nozarēs, stāsies spēkā no 2017.gada, nevis nākamgad, kā tas sākotnēji bija plānots.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti