Biznesa un inovāciju parka izveidē Carnikavā iegulda 6 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Carnikavas novadā piektdien, 21. augustā, atklāts Pierīgā viens no vērienīgākajiem uzņēmējdarbības un inovāciju parkiem "Mežgarciems", kura izveidē pašvaldība ar Eiropas Savienības (ES) atbalstu ieguldījusi vairāk nekā sešus miljonus eiro, izbūvējot infrastruktūru un komunikācijas 14 hektāru platībā, informēja projekta īstenotāji.

Projektā izbūvēti 6,4 kilometri (km) asfaltētu ceļu un ietvju, gandrīz 8 km ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu, kā arī apgaismojums 7,2 km garumā.

Būvniecības laikā "Mežgarciemā", kas savulaik bija padomju armijas mācību bāze, atrasti un demontēti četri pazemes bunkuri.

Arī pēc uzņēmējdarbības parka izbūves teritorijā ir saglabātas vēstures liecības, kas kā tūrisma objekts iekļautas Dzelzs priekškara velomaršrutā un militārā mantojuma projektā "Military Heritage" un arī turpmāk būs pieejamas apskatei.

"SMW Group", "Sistēmu inovācijas", "Titāns" un "AAB Group" ir uzņēmumi, kas jau iegādājušies industriālās platības "Mežgarciemā", katrs piesaistot investīcijas vismaz 500 000 eiro un apņemoties radīt ne mazāk kā 15 jaunas darbavietas.

 Plānots, ka kopumā parkā strādājošie uzņēmēji tur radīs vairāk nekā 200 jaunas darbavietas un piesaistīs vismaz 10,5 miljonus eiro investīciju.

Šie uzņēmumi plāno ražot vieglmetāla diskus, dažādu transportlīdzekļu detaļas un piederumus, fizioloģiski aktīvas vielas, ko iespējams izmantot uztura bagātinātāju ražošanā u.c. Vēl septiņi apbūves gabali "Mežgarciemā" izsoles kārtībā ir pieejami iegādei biznesa attīstībai.

""Mežgarciema" projekts ir labs piemērs Eiropas Savienības fondu ieguldījumu lomai infrastruktūras attīstībā, piesaistot investīcijas, perspektīvā radot jaunas darbavietas un sildot ekonomiku. Šādos projektos ieguvēji ir gan investori, kuriem galvaspilsētas tuvumā tiek nodrošināta mūsdienīga infrastruktūra un komunikācijas, gan apkārtējie iedzīvotāji un darbinieki, kuriem pieejama droša un sakopta vide," sacīja Centrālās finanšu un līgumu aģentūras direktora vietniece programmu un projektu atbilstības jautājumos Gundega Šulca.

Uzņēmējdarbības un inovāciju parku divu gadu laikā uzbūvēja "RERE VIDE 1", būvuzraudzību nodrošināja SIA "BaltLine Globe", autoruzraudzību SIA "Firma L4". Projekts īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu. Kopējās projekta izmaksas ir  6 063 791,06 eiro, kas ietver pašvaldības un ERAF finansējumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti