Biznesa spēlē meklē talantīgus uzņēmējus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Dalībniekiem būs jāpārliecina žūrija ne tikai par savu ideju, bet arī par savu biznesmeņa talantu, tā biznesa spēli „Firmas noslēpums" raksturo tās vadītājs Gatis Mūrnieks. Viņš uzsvēra, ka tiek meklēti tie latvieši, kas ir gatavi izvēlēties uzņēmējdarbību kā savu dzīvesveidu.

Uzrakstīt savu ideju uz lapas un padarīt šo ideju dzīvu bija biznesa spēles „Firmas noslēpums" pirmās sezonas mērķis un moto. Otrajā sezonā jau tiek cerēts dalībniekos „atrast biznesa gēnu".

Spēle sastāv no vairākām kārtām. Pirmā ir sevis pieteikums internetā un 90 sekunžu garā video par savu ideju. Nākošajā kārtā jāpārliecina žūrija par savu ideju un sekojoši citās - par savas idejas dzīvotspēju. „Mums svarīgākais ir redzēt progresu. Nav svarīgi, cik sarežģīta vai vienkārša ir ideja, vai kādā attīstības stadijā tā atrodas, galvenais uzlikt sevi uz trases," uzsver Gatis Mūrnieks.

Pirmās sezonas pārliecinošais uzvarētājs, kurš iemantoja daudzu skatītāju un žūrijas locekļu simpātijas ar savām koka ietvara brillēm -, Antons Stepanovs uzskata, ka spēle ir tikai ievads, īstā „spēle" sākas uzņēmējam pēc tam, kad ir jāmeklē stabili biznesa kontakti.

„Šī ideja par koka brillēm radās vēl pirms augstskolas beigšanas optikas nozarē. Tad arī sāku grebt. Katrs ietvars izgatavots no vienas pagales. Sapratu, ka man trūkst vēl zināšanu, kā daudziem jaunajiem uzņēmējiem, tāpēc nolēmu, ka iešu pie speciālistiem, uz konkursiem, kuri dod daudz informācijas. Balvas pat nav galvenais, bet žūriju ieteikumi un atzinība," vērtē Stepanovs, kura brilles šobrīd tiek eksportētas uz vairākām Eiropas valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti