Dienas ziņas

Meklē iespējas, kā ierobežot maluzvejniecību Salacā

Dienas ziņas

Cēsīs atklāta izstāde "Novērošana"

Biznesa inkubatoru nomaina uzņēmējdarbības atbalsta centrs

Biznesa inkubatoru Aizkrauklē nomaina uzņēmējdarbības atbalsta centrs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Aizkrauklē piektdien, 8. septembrī, atvērts uzņēmējdarbības atbalsta centrs. Atšķirībā no biznesa inkubatora, kas novadā darbojās pagājušajā plānošanas periodā, jauno centru varēs izmantot gan jau esošie, gan jaunie uzņēmēji. Iespējas gan būšot mazākas – centrs vairāk pildīs koordinatora lomu starp dažādām institūcijām un uzņēmēju.

"Lursoft" apkopotā informācija liecina, ka Aizkrauklē jauni uzņēmumi visvairāk radušies 2011. un 2012. gadā, bet pagājušajā gadā reģistrēti vien 26 jauni uzņēmumi, kas ir par pusi mazāk nekā pirms pieciem gadiem. Dinamika rāda, ka jaunu uzņēmumu rašanās sakrīt ar laiku, kad Aizkrauklē darbojies biznesa inkubators.

"Beigu posmā bija reģistrēti vairāk nekā 30 uzņēmumi. Četrus gadus strādāja biznesa inkubators ar pilnu sparu, sākums bija ar iešūpošanos, kādi padsmit uzņēmumi un tā lēnām uz priekšu.

Beidzoties šim plānošanas periodam, biznesa inkubatora finansējums arī beidzās, un līdz ar to biznesa inkubatora darbība šeit tika apturēta," teica Aizkraukles novada attīstības plānotāja Ilona Kāgane.

Jaunajā plānošanas periodā finansējums biznesa inkubatora atvēršanai Aizkrauklē nav piešķirts. Tā vietā Latvija-Lietuvas pārrobežu projektā rasta iespēja atvērt uzņēmējdarbības atbalsta centru. Realitātē tā ir viena telpa un centra vadītāja, kura nodarbosies ar konsultāciju sniegšanu.

"Piemēram, ja viņš būtu "start up" uzņēmējs, tad mēs sadarbotos ar Jēkabpils biznesa inkubatoru, censtos palīdzēt," sacīja Uzņēmējdarbības atbalsta centra vadītāja teica Baiba Kellere.

Lai gan biznesa inkubators un uzņēmējdarbības atbalsta centrs nav  viens un tas pats, pieredzējušie uzņēmēji par tā izveidi priecājas.

"Kaut vai tas, ka mums ir tāds kā koordinators, ka man nāk informācija no šī centra, kas saista visus uzņēmējus kopā, man jau šķiet liels solis uz priekšu," atzina SIA ''IMIga'' valdes priekšsēdētāja Ingūna Grandāne.

Pašreiz Aizkraukles novadā reģistrēti 544 uzņēmumi, kuros strādā  gandrīz 2500 darbinieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti