Dienas ziņas

Mērsraga novada domē beidzot ievēl mēru

Dienas ziņas

Godina Jelgavas novada skolotājus

LIAA Kuldīgas biznesa inkubatoram – gads

Biznesa inkubators Kuldīgā atskatās uz gada laikā paveikto

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Tās ir izsapņotas idejas, kas te iegūst reālus apveidus, – tā par savu lēmumu izmantot Kuldīgas biznesa inkubatora pakalpojumus saka šīs puses uzņēmīgie ļaudis. Un ideju nav mazums – no ēdienu un dzērienu ražošanas līdz pat dažādām lietām un izklaidei. Biznesa inkubators tikko atskatījies uz pirmajā gadā paveikto, un arī uzņēmumi ir jauni.

Kuldīdznieces Egitas Dedzes darbnīciņā ir aktīva rosība, te darina apģērbus bērniem, top arī kurpītes. Ar šūšanu viņa nodarbojas jau vairāk nekā 20 gadu.

Strādājusi dažādos uzņēmumos, bet pārmaiņu laiki bieži vien ieviesuši savas korekcijas, līdz Egita izlēmusi sākt uzņēmējdarbību pati.

Pirmie mēģinājumi jau bijuši 2009.gadā, kad viņa ar "Altum" atbalsta programmu veidojusi biznesa plānu, bet tolaik pietrūcis drosmes un doma atmesta, bet, tuvinieku mudināta, tomēr atjaunojusi savu ieceri Kuldīgas biznesa inkubatorā, un nu viņas uzņēmumā "ED Kriksis" ir jau divi darbinieki.

"Nav viegli, viegli ir tad, ja kāds iedod daudz tūkstošus. Ja sāk pats saviem līdzekļiem, ir nervu stress - algas jāmaksā, īre jāmaksā, bet, jā, patīk," atzina “ED Kriksis” īpašniece Egita Dedze.

Dažādus atbalsta pasākumus izmantojusi arī kuldīdzniece, bērnu izklaižu centra "Brīnumzeme" īpašniece Diāna Pantjušenkova.

Ideju pievērsties šādai jomai iedevusi pašas dzīves situācija, kad viņa meklējusi iespēju sarīkot dzimšanas dienas ballīti savam bērnam, bet īsti nav bijis piedāvājuma.

Līdzekļus izkaides vietas izveidei Diāna piesaistījusi Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Jauniešu garantijas projektā, bet nu izmantojusi arī biznesa inkubatorā pirmsinkubācijas piedāvājumu.

"Man plānos ir palašināties, es neapstājos kaut kur. Es vienmēr domāju, kā pilnveidoties," atzina  Diāna Pantjušenkova.

Kuldīgas biznesa inkubators ir viens no 15 Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras biznesa inkubatoriem Latvijā, kas nu darbojies gadu un sadarbojas ar interesentiem Kuldīgas, Skrundas un Alsungas novados.

Gada balance esot labāka, nekā cerēts – noslēgti septiņi līgumi par inkubāciju, 13 līgumi par pirmsinkubāciju, rīkoti dažādi izglītojoši pasākumi un konsultācijas.

Biznesa ideju spektrs ir ļoti plašs – sākot no pārtikas un dzērienu ražošanas līdz dažādu priekšmetu izveidei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti