Dienas ziņas

Daudzbērnu ģimenes sāk pieteikties elektrības dāvanu kartēm

Dienas ziņas

Palielinās mežu ugunsgrēki

Pārmaiņas biznesa inkubatoriem

Biznesa inkubatori pārmaiņu priekšā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šovasar beidzies Kurzemes biznesa inkubatora ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru noslēgtais līgumus par finansējuma saņemšanu. Tas gan nenozīmē, ka biznesa inkubatora darbība būtu pārtraukta. Nupat tas turpat Liepājā pārcēlies uz jaunām telpām un tiek gatavots pieteikums atbalsta saņemšanai arī turpmāk. Kurzemes biznesa inkubators darbu sāka pirms pieciem gadiem. 

Kurzemes biznesa inkubators savu darbu uzsāka 2009. gada augustā un no tā laika inkubēti 130 uzņēmumi.„Cilvēkiem ir sākusi rosināties doma par to, ka es pats sev varu nodrošināt darbu, strādāt pats sev un tādā veidā arī nedomāt par braukšanu nekur prom,” gandarīts ir Kurzemes biznesa inkubatora direktors Ingus Palapis.
 

Viens no Kurzemes biznesa inkubatora uzņēmumiem kopš 2011. gada ir „Blue Shock Bike”, kas piedāvā elektromobiļus un nu jau plūc sava darba augļus, strādājot ar peļņu. Tā pārstāvji atzīst, ka bez Kurzemes inkubatora palīdzības būtu daudz grūtāk attīstīties.

Uzņēmuma "Blue Shock Bike" vadītājs Artis Daugins saka: Mums ir milzīgi sarežģīta tā sistēma Latvijā – ar nodokļu sistēmām, ar visu birokrātiju, tas jauniem cilvēkiem ir gandrīz kā izmest uz vientuļas salas un cerēt, ka viņš atradīs sev pārtiku. Jā, inkubators tajā brīdī ir kā tāds sava veida sargeņģelis.”

Šobrīd reģionālie biznesa inkubatori ir pārmaiņu priekšā, jo beidzies ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru noslēgtais līgums par finansējumu. Tuvākajā laikā valdība izsludinās konkursu par pieteikšanos pārpalikušajai naudai. Lai biznesa inkubācijas pakalpojumu sniedzēji varētu turpināt darbu arī nākotnē, paredzēts, ka arī nākamajā plānošanas periodā Latvijas investīciju un attīstības aģentūra veiks publisko iepirkumu.

„ Ko tas nozīmē priekš inkubatora un inkubējamiem uzņēmumiem – patreiz, protams, ka mēs neesam tik plaši atvērti to atbalsta pasākumu piešķiršanai, tajā pašā laikā ir daudzas lietas, kas no sevis ne vienmēr prasa finansiālos resursus,” saka Palapis..

Kurzemes biznesa inkubatora pārstāvji ar cerībām raugās nākotnē, jau pārvākušies uz jaunajām telpām, kur pamazām iekārtojas atsevišķi inkubatora uzņēmumi. Šobrīd, pateicoties Liepājas domes un Kuldīgas novada domes atbalstam, darbu turpina arī Kurzemes biznesa inkubatora Biznesa skola – tā sauktais pirmsinkubators, kas sniedz mentora pakalpojumus, piedāvā dažādus kursus un seminārus, lai tie, kam ir labas idejas, saprastu, kā tās realizēt.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti