Biznesa inkubatori ar kampaņu aicina dāvanām svētkos izvēlēties vietējo ražotāju preces

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ne viens vien tieši šobrīd sāk meklēt dāvanas, ar kurām iepriecināt sev tuvākos gaidāmajos svētkos. Lielisks veids, kā to izdarīt, ir sarūpēt dāvanā Latvijā radītu produktu. Idejas var smelties Latvijas biznesa inkubatoru sociālo tīklu kontos, kur skatāmi pieci svētku katalogi, kuros apvienoti 12 Latvijā radītie produkti un piedāvātie pakalpojumi. Tieši šie katalogi var kļūt par palīgu ikvienam, kurš svētkos vēlas dāvināt ko īpašu un Latvijā radītu vai meklē unikālus produktus savam svētku galdam.

Biznesa inkubatori ar kampaņu aicina dāvanām svētkos izvēlēties vietējo ražotāju preces
00:00 / 04:46
Lejuplādēt

Jautāti, vai sākta dāvanu iegāde Ziemassvētkiem, Latvijas Radio uzrunātie iedzīvotāji atzina:

"Jau sākam iegādāties dāvanas Ziemassvētkiem, tās ir kolēģiem. Tie ir ziedi, kafija, našķi, Ziemassvētku puķes un Latvijas našķi. Skatāmies, lai būtu Latvijas ražojums, tīri intuitīvi gribas vietējo nopirkt. Un vietējais ražojums šobrīd ir ļoti skaistos iesaiņojumos."

"Saldumiņus, kā ikviens, šobrīd gādājam bērniņiem, cepumiņus. Mēs izvēlamies tieši Latvijas produkciju. Kā savā valstī pienākas. Gada laika mēs varam pirkt jebkuras citas konfektes, bet uz svētkiem mēs domājam kā atbalstīt tieši vietējos ražotājus un pērkam tieši mūsu ražotāju konfektes."

Taču ne tikai uzreiz rokām taustāmas dāvaniņas svētkiem šobrīd pieejamas čaklajiem dāvanu gādātājiem. Burvīgas, neparastas un pat inovatīvas dāvanas var noskatīt un idejas smelties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatoru kampaņas "Kas slēpjas aiz svētkiem?" sarūpētajos svētku katalogos.

"Šī ir akcija, kurā ir iespēja aplūkot, iepazīties un saprast, ko mūsu biznesa inkubatora vietējie uzņēmēji ir sagatavojuši saviem klientiem uz Ziemassvētkiem.

Būs iespēja apmeklēt visu biznesa inkubatoru sociālo tīklu mājaslapas un iepazīties ar šo piedāvājumu. Piedāvājums būs sadalīts vairākās daļās. Tatad būs iespēja iegādāties kaut ko sev, kaut ko mājai, svētku galdam, interjeram," stāstīja Daugavpils biznesa inkubatora vadītājs Andrejs Zelčs.

Daugavpils uzņēmums "Neon Underground", kā stāsta tā dibinātāji, ir lielākais personalizētu, ar rokām darinātu LED neona izkārtņu ražotājs Latvijā.

"Cilvēki var izvēlēties sev vēlamo dizainu, mēs izveidosim skici un piedāvāsim variantus. Mēs varam personalizēt jebko. Piemēram, ja cilvēks grib savu uzvārdu, to var pasūtīt jebkurā fontā, viņš var ienākt mūsu mājaslapā, tur ir unikāls konstruktors, kur var pielaikot sev vēlamo fontu ar jebkuru uzrakstu," stāstīja "Neon Underground" pārstāvis.

Ideju dāvanām, kuras noskatīt biznesa inkubatoru veidotajos katalogos, šajos svētkos ir daudz, katra vajadzībām, stāstīja Daugavpils inkubatora vadītājs Zelčs.

"Daugavpils biznesa inkubatorā tradicionāli nav bijis vienas izteiktas nozares, kurā mūsu uzņēmumi strādā. Parasti tās ir ļoti plaši pārstāvētas, un lielākoties tā ir ražošana.

Tie ir interjera priekšmeti gan bērniem, gan viņu istabu labiekārtošanai, ir padomāts arī par mājdzīvniekiem. Viens no mūsu jaunpienācējiem ir uzņēmējs, kas ražo kaķu nagu asināmo, kur iespēja arī kaķiem zvilnēt uz šī produkta. (..) Katrs ražo kaut ko, kas iepriecinās mūs kā patērētājus un būs noderīgs mājai un interjeram," klāstīja Daugavpils biznesa inkubatora vadītājs.

LIAA biznesa inkubatoros ik dienu top daudz inovatīvu ideju, iespējams, tieši te var nolūkot kādu neparastāku dāvanu, uzsvēra Zelčs.

"Mums ir uzņēmumi, kuri eksportē un pārliecinoši lielāko daļu savas produkcijas sūta klientiem ārpus mūsu valsts. Kas ir ļoti labi, jo eksports ir nozīmīgs mūsu ekonomikas attīstībai. Bet tajā pašā laikā tā ir iespēja pirms svētkiem ieraudzīt, kas ir tie produkti, kas tiek ražoti, un atrast tos tepat Latvija, nevis konstatēt, atrodot tos kaut kur ārzemēs. Tā ir iespēja arī parādīt vietējai publikai, ko inkubatora dalībnieki dara," teica Zelčs.

Lai rastu ideju dāvanām, atliek ielūkoties Latvijas biznesa inkubatoru sociālo tīklu kontos, kampaņā "Kas slēpjas aiz svētkiem?", kura darbosies līdz 23. decembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti