«Bite» vienojas ar «Ericsson» gada laikā Latvijā izbūvēt 200 5G bāzes stacijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) pakalpojumu sniedzējs "Bite" un Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs "Ericsson" noslēguši darījumu par 5G tehnoloģijas ieviešanu Latvijā. Līgums par sadarbību parakstīts otrdien, 17. maijā, Stokholmā. Darījums paredz, ka gada laikā "Bite" izbūvēs 200 jaunas 5G bāzes stacijas, nodrošinot 5G tīkla pārklājumu Rīgā, Pierīgā un lielākajās Latvijas pilsētās, informēja "Bite" pārstāvji.

Pirmās pilsētas un rajoni, kurās tiks būvētas 5G bāzes stacijas, būs tie, kur novērots visstraujāk augošais pieprasījums pēc mobilā interneta un tīkla noslodze, piemēram, vasaras sezonā vai darba dienu vakaros un brīvdienās Mārupē, Baložos, Ogrē, Ķekavā, Jūrmalā, Carnikavā, Saulkrastos, Zvejniekciemā un Skultē.

Projekta kopējās investīcijas sasniegs 70 miljonus eiro, no kuriem šogad plānots apgūt 20 miljonus eiro, sacīja sacīja "Bite" vadītājs Kaspars Buls.

"Līdz šim esam daudz strādājuši un veikuši priekšdarbus, lai sagatavotos 5G ieviešanai, piemēram, nodrošinoties ar tai nepieciešamo frekvenču portfeli. Savukārt šī darījuma rezultātā esam ieguvuši starptautiski atzītu un stratēģiski nozīmīgu sadarbības partneri. "Ericsson" ir viens no vadošajiem IKT pakalpojumu sniedzējiem pasaulē ar vairāk nekā 145 gadu "know-how" pieredzi nozarē," teica Buls.

Viņš atzīmēja: būtiski, ka sadarbība noslēgta ar "Bite Grupu", tādēļ "Ericsson" būs "Bite" 5G ieviešanas partneris gan Latvijā, gan Lietuvā. 

"Pāriešana uz 5G šeit, kā to mēs esam novērojuši citās valstīs, visticamāk, būs ātrāka nekā pāriešana uz jebkuru citu iepriekšējo paaudžu mobilajām tehnoloģijām. 5G paver jaunu, novatorisku iespēju pasauli, kas nemanāmi integrēsies nozarēs un nodrošinās pilnībā pārveidotus pakalpojumus un jaunu pieredzi patērētājiem," uzsvēra "Ericsson" vadītāja Ziemeļeiropā un Centrāleiropā Dženija Lindkvista.

Buls norādīja, ka "Bite" mērķis būs radīt tādus 5G pakalpojumus, kurus var lietot ikviens. 5G piedāvā jaudu un ātrumu, tāpēc sākotnēji "Bite" orientēsies uz pakalpojumiem, kas sniegs atbalstu izklaides jomās. Piemēram, festivālu, sporta sacensību tiešraižu nodrošināšanā, kā arī saziņai vietās ar īpaši lielu interneta lietotāju skaitu.

"Jāuzsver, ka "Bite" un "Ericsson" ir parakstījuši līgumu par stratēģisku ilgtermiņa sadarbību gan par 5G ieviešanu, gan arī esošo 2G, 3G un 4G tīklu modernizēšanu.

Tāpēc ne vien ieviesīsim 5G, bet arī uzlabosim esošo pakalpojumu kvalitāti," stāstīja Buls.

Šobrīd "Bite" visā Latvijā ir izbūvējusi 925 bāzes stacijas, kas aprīkotas ar 4G tehnoloģiju. "Bite", sadarbojoties ar meitas uzņēmumu "Unistars", ir izbūvējusi 12 bāzes stacijas, kas aprīkotas ar 5G tehnoloģiju.

"Bite Latvija" 100% kapitāldaļas pieder "Bite Lietuva", kas ir starptautiskās aktīvu pārvaldīšanas kompānijas "Providence Equity Partners" uzņēmums. Savukārt "Bite Latvija" patiesā labuma guvēji ir Lielbritānijas pilsonis Džons Karls Hāns un ASV pilsonis Džonatans Milsons Nelsons, liecina LETA informācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti