«BITE Latvija» iegādājusies divus IT uzņēmumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mobilo sakaru operators "BITE Latvija" noslēdzis "Stream Networks" un tā meitasuzņmēmuma "Latnet Serviss" iegādes darījumu, ko apstiprinājusi Konkurences padome (KP), informēja uzņēmumā.

"BITE Latvija" vadītājs Kaspars Buls skaidroja, ka, noslēdzot darījumu, uzņēmumi sāks meklēt sinerģijas, kā efektīvi apvienot abu uzņēmumu stiprās puses, proti, "BITE" spēku - mobilās tehnoloģijas un tīklu - ar "Stream Networks" un "Latnet Serviss" inženieru pieredzi nestandarta inovatīvu risinājumu izstrādē un ieviešanā.

Buls informēja, ka apvienošanās noritēs pakāpeniski. Pirmajā posmā "Stream Networks" un "Latnet Serviss" kompetences tiks izmantotas, lai uzlabotu "Bites" biznesa klientu pieredzi, savukārt "Stream Networks" un "Latnet Serviss" klientiem kļūs pieejami izdevīgi "Bites" pakalpojumi.

Otrajā posmā Buls sola ķerties klāt jaunu produktu un pakalpojumu izstrādei, tostarp turpināt attīstīt "One IT" zīmolu un tā produktus.

Tikmēr "Stream Networks" valdes loceklis Edgars Ricevs uzsvēra, ka līdz ar šo darījumu "Bites grupa" kļūs par vienu no biznesa risinājumu informācijas komunikācijas tehnoloģiju (IKT) segmenta līderiem Baltijā.

KP lēmumu par atļauju veikt darījumu pieņēma 29.martā,  jo nekonstatēja iespējamu kaitējumu konkurencei nevienā no ietekmētajiem tirgiem.

Padomē informēja, ka darījums ietekmēs trīs tirgus: balss telefonijas pakalpojumu (fiksētā elektronisko sakaru tīklā) tirgu, interneta pieslēguma un datu pārraides pakalpojumu tirgu, kā arī nomāto līniju vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības tirgu. 

Iepazīstoties ar apvienošanā iesaistīto tirgus dalībnieku, ar tiem saistīto uzņēmumu un konkurentu sniegto informāciju, kā arī citu valsts institūciju, tai skaitā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas datiem, KP konstatēja, ka darījuma rezultātā neradīsies un nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no ietekmētajiem tirgiem.

KONTEKSTS:

Līgumu par abu informāciju tehnoloģiju uzņēmumu iegādi "BITE Latvija" noslēdza pagājušā gada novembrī. Darījuma summa ir konfidenciāla.

SIA "Stream Networks" ir dibināta 2007.gadā. SIA "Latnet Serviss", kas ir viens no Latvijas interneta pamatlicējiem, tika iegādāts 2014.gadā. "Stream Networks" un "Latnet Serviss" apvienotajā uzņēmumā iepriekš strādāja 48 darbinieki, apkalpojot vairāk nekā 2500 klientu Latvijā, no kuriem lielākā daļa ir korporatīvie klienti. Uzņēmumu grupas kopējais konsolidētais apgrozījums 2016.gadā bija 5,5 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti