«Bitcoin» vērtība pirmo reizi pārsniedz 60 000 dolāru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kriptovalūtas "Bitcoin" vērtība sestdien pirmo reizi uz īsu brīdi pārsniegusi 60 000 ASV dolāru.

Plkst.13.49 "Bitcoin" vērtība sasniedz 60 012 dolārus, kas ir visaugstākais līmenis, kādu līdz šim sasniegusi šī virtuālā valūta, liecina vietnes "CoinMarketCap" dati.

"Bitcoin" vērtība piedzīvo neredzēti strauju kāpumu kopš pagājuša gada marta, kad tā atradās 5000 ASV dolāru līmenī.

To veicinājis tiešsaistes maksājumu sistēmas "PayPal" paziņojums, ka tā ļaus saviem klientiem norēķināties arī ar šo kriptovalūtu.

Savukārt pagājušajā mēnesī Īlonam Maskam piederošais ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" iegādājās "Bitcoin" par aptuveni 1,5 miljardiem dolāru un paziņoja, ka drīzumā plāno to pieņemt kā maksāšanas līdzekli par automašīnu iegādēm.

Tikmēr uzņēmuma "Twiter" vadītājs Džeks Dorsijs un repa moguls "Jay-Z" paziņojuši, ka veido fondu, kura mērķis ir "Bitcoin" padarīt par "interneta valūtu".

2009. gadā izveidotais "Bitcoin" plašāku uzmanību piesaistīja 2017.gadā, kad tā vērtība no nepilniem 1000 dolāriem janvārī uzlēca līdz 20 000 decembrī.

Tad virtuālais burbulis sprāga un kriptovalūtas vērtība piedzīvoja straujas fluktācijas, līdz 2018.gada oktobrī noslīdēja zem 5000 dolāru.

Taču pagājušā gada vērtības kāpums bijis daudz noturīgāks, pievilinot investorus ar peļņas un aktīvu diversifikācijas iespējām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti