«Bistro Frics» pieredze liek LIAA domāt par filiālēm reģionos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" operācijas "Bistro "Frics" laikā atklātajiem birokrātiskajiem šķēršļiem mazajiem uzņēmējiem Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) grasās izveidot vienas pieturas punktus jeb savas filiāles reģionos, to Latvijas Radio raidījumā „Pēcpusdiena” atzina LIAA  vadītājs Andris Ozols.

Viņš skaidroja, ka patlaban LIAA ir filiāles 20 ārvalstīs, bet Latvijā ir tikai centrālā ēka Rīgā. „Tāds lukss ar pakalpojumiem, kāds ir galvaspilsētas iedzīvotājiem, protams, ir pilnīgi vietā un vajadzīgs Latvijas reģioniem vai vismaz reģionu centriem,” teica LIAA vadītājs, pieļaujot, ka tālab varētu izmantot reģionos jau esošos biznesa inkubatorus.
 
„Proti, Latvijas 20 pilsētās ir atbalsta punkti, kur jaunajiem cālēniem, iesākumā pat oliņām, gan pašvaldības speciālisti, gan valsts pārstāvji palīdz tikt uz priekšu. Te pat nav runa tikai par dibināšanu, bet vairāk par biznesa ideju. Jo, ja kāds pie pirmajām grūtībām tieši pie dibināšanas met plinti krūmos, tad tas droši vien sirds dziļumos nemaz nav uzņēmējs,” teica Ozols.

«Bistro Frics» pieredze LIAA liek domāt par filiālēm reģionos
00:00 / 06:08
Lejuplādēt

 
Viņš sacīja, ka LIAA atbalsta domu – reģionos ir jābūt kvalitatīvām konsultācijām, kas varētu tikt nodrošinātas ar inkubatoru palīdzību un ar LIAA palīdzību.

Ziņots, ka LTV raidījums „Aizliegtais paņēmiens” ir sācis raidījumu sēriju par ''Bistro Frics” – jaundibinātu uzņēmumu, kas vēlas atvērt ēstuvi Jūrmalā. Sērijas mērķis ir izzināt, cik grūti vai viegli ir uzsākt mazo biznesu Latvijā – ar kādām prasībām tam ir jāsaskaras un cik lieli birokrātiski šķēršļi jāpārvar.

Līdz šim par nelikumīgu rīcību amatu, visticamāk, zaudēs Jūrmalas pašvaldības policists Inguns Pičs, kurš pēc tam draudēja LTV žurnālistam, kā arī kāda Pārtikas un veterinārā dienesta inspektore, kas par samaksu piedāvāja sagādāt apliecību. Savukārt būvinspektorei  Ainai Birinai par paviršu attieksmi - disciplinārsods.

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība) pēc pirmās operācijas “Bistro Frics” sērijas atzina, ka birokrātijas apmēri, ar ko saskarās tie, kas vēlas uzsākt uzņēmējdarbību, ir šokējoši.

Ministre solīja, ka līdz nākamā gada vidum kopā ar Finanšu ministriju tiks izveidots atbalsta pasākumu kopums jaunajiem uzņēmējiem. “Jābūt vienai vietai, kur var aiziet un kur gudri cilvēki pastāstītu, ar ko jārēķinās, sākot uzņēmējdarbību,” sacīja Reizniece-Ozola.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti