Biržā sāk Lietuvas valsts uzņēmuma «Ignitis Group» akciju tirdzniecību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lietuvas enerģētikas uzņēmuma “Ignitis Group” akcijas iekļautas biržas “Nasdaq Vilnius” Baltijas oficiālajā sarakstā un uzsākta to tirdzniecība, informēja “Nasdaq Riga”. “Ignitis Group” līdz šim pilnībā piederēja Lietuvas valstij.

“Ignitis Group” akciju iekļaušana biržā notiek pēc uzņēmuma akciju publiskā piedāvājuma privātajiem investoriem Lietuvā, Latvijā un Igaunijā un institucionālajiem investoriem Eiropā, kas bija spēkā no 2020. gada 21. septembra līdz 1. oktobrim. Akciju publiskajā piedāvājumā uzņēmums piesaistījis jaunu kapitālu 450 miljonu eiro apmērā.

Šis ir vēsturiski lielākais akciju publiskais piedāvājums Baltijas valstīs, norādīja “Nasdaq Riga”.

Kopumā akciju publiskajā piedāvājumā investori parakstījās uz 20 miljoniem akciju, kas ir 26,9 % no kopējā emitētā akciju kapitāla. Institucionālie investori iegādājās 18 130 699 akcijas, un privātie ieguldītāji 1 869 301 akcijas. Kopumā akciju publiskajā piedāvājumā piedalījās 6827 privātie investori: 4691 no Lietuvas, 1836 no Igaunijas un 300 no Latvijas.

Starp jaunajiem akcionāriem ir institucionālie investori no Apvienotās Karalistes un kontinentālās Eiropas, tostarp Ziemeļvalstīm un Baltijas reģiona. Par 4% akciju īpašnieci kļuvusi Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB), tādējādi kļūstot par “Ignitis Group” lielāko mazākuma akcionāru.

“Lietuvas vērtīgākā uzņēmuma iekļaušana biržā ir vēsturisks notikums Lietuvas kapitāla tirgus dalībniekiem un visai Baltijai, palielinot reģiona atpazīstamību un pievilcību gan starptautisko, gan vietējo investoru vidū,” paziņojumā medijiem norādīja “Nasdaq Vilnius” prezidents Sauļus Malinausks.

“Ignitis Group” valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors Darius Maikštėns norādīja, ka kompānija sāk ceļu kā biržā kotēts uzņēmums, lai īstenotu mūsu zaļās enerģijas ilgtermiņa stratēģiju.

KONTEKSTS:

Pašlaik “Ignitis Group” pilnībā pieder Lietuvas valstij. Ja tiks pārdotas visas jaunemitējamās akcijas, valsts īpašumā būs 66,67% akciju, iepriekš vēstīja ziņu aģentūra LETA.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti