Birkmanis: Pasažieru vilcienu parkā situācija ir apmierinoša; 98% kursē pēc grafika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

"Pasažieru vilciens" (PV) vilcienu parkā situācija ir apmierinoša, un 98% vilcienu kursē atbilstoši grafikam, raidījumam "Labrīt, Latvija!" sacīja AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis.

Situācija pasažieru vilcienu parkā ir apmierinoša. “Vilcieni kursē, tie kursē ar precizitāti 98% - viņi ir grafikā, nekavējas," teica Birkmanis un pastāstīja, ka PV iespēju robežas vilcienu stāvokli uzlabo.

Birkmanis arī atzina, ka lielākais izaicinājums ir elektrovilcieni, jo ir plānots liels dzelzceļa elektrifikācijas projekts, pēc kura īstenošanas esošie vilcieni nebūs piemēroti.

Birkmanis norādīja, ka jauni elektrovilcieni varētu sākt kursēt 2015.gada beigās vai 2016.gadā. “Pasažieru vilciens” strādā pie tā, lai mēneša laikā sagatavotu priekšlikumus, kā finansēt to iegādi.

Viņš arī atgādināja, ka mediācijas process par vilcienu iepirkumu no Spānijas uzņēmuma "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles" beidzās bez rezultāta, lai gan tā gaitā tika panākts liels progress. "Tagad ir jautājums, kas notiks tālāk. No PV puses mēs mēneša laikā sagatavosim finansējuma piesaistes plānu,” sacīja Birkmanis, atgādinot, ka vilcienu iepirkumam paredzētais Eiropas Savienības finansējums ir pārdalīts citiem projektiem, lai Latvija to nezaudētu, tostarp tā piešķirta dzelzceļa infrastruktūras projektiem.

"Rezultātā mēs iegūsim gan jaunus peronus, gan modernizētus dīzeļvilcienus un jaunus vilcienus," sacīja Birkmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti