Bioloģisko atkritumu konteineros Rīgā nereti samet neatbilstošus atkritumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai padarītu tīrāku vidi, Rīgā ir uzstādīti vairāk nekā 1100 brūnas krāsas bioloģiski noārdāmo atkritumu konteineri, kuros iedzīvotāji aicināti mest pārtikas atkritumus, zāli un lapas. Gada laikā šo konteineru skaits galvaspilsētā ir palielinājies vairāk nekā septiņas reizes.

Taču kā norāda atkritumu poligona „Getliņi” apsaimniekošanas uzņēmumā „Getliņi EKO”, šajos konteineros cilvēki met dažāda veida atkritumus, tādējādi traucējot pārstādāt bioloģiski norādāmos atkritumus.

"Getliņi EKO" pārstāve Baiba Rosicka par brūno konteineru izmantošanu
00:00 / 00:36
Lejuplādēt

„Tāpat kā jūs neiedomājaties, ka savā kompostkaudzē mestu plastmasas pudeli vai stikla burku, tāpat arī pie mums, Getliņos, tieši tas pats. Šeit brīnumi nenotiek. Ja plastmasas un stikla piejaukumi būs klāt bioloģiskajiem atkritumiem, tad tos atdalīt ir ļoti grūti,” stāsta uzņēmuma pārstāve Baiba Rosicka.

“Pareizajā konteinerā ieliktajiem atkritumiem ir iespēja kļūt pārstrādātiem, un tādā veidā resursus veidot kā apriti, nevis tikai kā „izmanot un izmest.”. Jo ātrāk un tuvāk šim avotam notiek šķirošana, jo lielāka iespējamība, ka to varēs pārstrādāt augstvērtīgos produktos.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti