Binde: Uzņēmumu attīstību virza konkurence

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Komentējot aicinājumus apvienot valstij daļēji piederošus uzņēmumus “Lattelecom” un “Latvijas Mobilo telefonu” (LMT), LMT vadītājs Juris Binde uzsvēra, ka tieši konkurence virza uzņēmumu attīstību.

Binde intervijā LTV “Rīta Panorāmai” atgādināja, ka  uzņēmumu apvienošana ir abu uzņēmumu īpašnieku -  Latvijas valsts un skandināvu koncerna “TeliaSonera”  - jautājums, un par iespējām apvienot uzņēmumus spriež četru ministriju izveidotā darba grupa.    

Tomēr Binde atgādināja, ka LMT ir attīstīts uzņēmums, kas strādā konkurences apstākļos jau 20 gadus, un ir skaidri redzams, ka tieši konkurence ir galvenais virzošais spēks - pateicoties tai, Latvijā ir zemas mobilo sakaru cenas un laba kvalitāte, kā arī daudz inovatīvu pakalpojumu.

Konkurences trūkums nāktu par sliktu,  uzskata Binde.
 


Jau ziņots, ka eksperti un Konkurences padome iepriekš norādīja, ka no iespējamās telekomunikāciju uzņēmumu “Lattelecom” un LMT apvienošanas iegūtu uzņēmēji un arī klienti, tomēr pastāv risks, ka darījums atstātu nelabvēlīgu ietekmi uz konkurenci nozarē. 

Valdība martā nolēma atjaunot darba grupu par valstij daļēji piederošo telekomunikāciju uzņēmumu "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) un "Lattelecom" pārvaldību. Darba grupai būs jārisina sarunas ar skandināvu koncernu "TeliaSonera" par "Lattelecom" un LMT kapitāla daļu pārvaldīšanu un minēto kapitālsabiedrību attīstību.  Darba grupai līdz 1.jūlijam jāizstrādā starpziņojums par abu uzņēmumu nākotni, savukārt līdz 1.septembrim jābūt gatavam gala ziņojumam. 

“Lattelecom” atbalsta uzņēmumu apvienošanu, bet LMT pret to iebilst.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti