Binde atturīgs par LMT un «Lattelecom» apvienošanu vai sinerģiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Uzņēmuma "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) prezidents Juris Binde ir atturīgs pret iespējamo LMT apvienošanos ar „Lattelecom”, jo nezina, kādi būtu iespējamie ieguvumi un zaudējumi no šāda procesa. Ceturtdienas rītā intervijā Latvijas Radio programmā viņš atzina, ka apvienošanās vai sinerģija pati par sevi nekādu labumu nesniegtu nedz LMT, nedz klientiem.

„Es esmu neitrāls, jo man nav informācijas, kādi būtu plusi un kādi būtu mīnusi,” pauda Binde.

Viņš atzina, ka pats nav redzējis ziņojumu, kurā ieteikta LMT un „Lattelecom” apvienošana un kas nonācis Latvijas valdības rokās. Viņš par šo dokumentu varot spriest tikai pēc medijos rakstītā. Taču tajos ne viss ir pamatots, piemēram, nav teikts, kāpēc ir sarucis uzņēmuma apgrozījums. Arī citas norādes esot apšaubāmas, piemēram, it kā pārāk lielās kredītsaistības. „Šobrīd visa [LMT] attīstība ir normāla,” saka Binde.

Arī uzņēmuma vērtība - 190 miljonu latu – ir apšaubāma. Binde pauda, ka LMT ir aptuveni 250 miljonus latus vērts. Šis dokuments satur pārāk daudz dīvainas informācijas, kļūdu un tendenciozitātes, atzina Binde. „Tas, ka „Lattelecom” un LMT viens otru ēd nost, ir dogma, un visi, kas šo dogmu apšauba, ir ķeceri,” uzsvēra Binde.

Viņš arī nepiekrita, ka LMT un „Lattelecom” piedāvātie pakalpojumi ir līdzīgi.

Privatizācijas aģentūras pārstāvis Vladimirs Loginovs Latvijas Radio norādīja, ka aģentūra ir apmierināta ar LMT attīstību. Abi uzņēmumi ir līdzīgi no peļņas un citu rādītāju viedokļa, taču to apvienošana palielinātu uzņēmumu vērtību. Binde gan šo apgalvojumu noraidīja, sakot, ka daudzos līdzīgos gadījumos uzņēmumu vērtība ne tikai nemainās, bet pat sarūk.

Jau vēstīts, ka ar Ministru kabineta rīkojumu izveidotā darba grupa neuzskata par nepieciešamu šobrīd atsavināt valsts kapitāla daļas LMT un "Lattelecom".

Par LMT un " Lattelecom" valsts daļu pārdošanu valstī tiek diskutēts jau ilgi, taču jau vairākām valdībām vienoties tā arī nav izdevies. Līdz ar ekonomisko lejupslīdi šo uzņēmumu privatizācijas jautājums apstājās.

LMT ir vecākais Latvijā strādājošais mobilo sakaru operators. Pašlaik operatora īpašnieki ir "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (23%), Latvijas elektronisko sakaru sniedzējs " Lattelecom" (23%), Latvijas valsts Satiksmes ministrijas personā (5%), kā arī skandināvu "TeliaSonera" (49%).

Savukārt "Lattelecom" piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. Skandināvijas koncernam "TeliaSonera" patlaban pastarpināti pieder 49% " Lattelecom" daļu, bet Latvijas valstij – 51%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti