Bijušo veselības ministri Circeni plāno iecelt «Olainfarm» padomē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas farmācijas uzņēmuma "Olainfarm" akcionāru sapulcē 17.decembrī plānots amatā kompānijas padomē apstiprināt bijušo veselības ministri Ingrīdu Circeni, liecina "Olainfarm" paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Circene sacīja, ka nav informēta par viņas virzīšanu darbam uzņēmuma padomē.  

"Varbūt, ka viņi man to kādā brīdī piedāvās, bet pašlaik to nevaru apstiprināt, jo man tādu ziņu nav. Esmu biznesa konsultants ar uzņēmuma līgumu par konsultācijām starptautiskos jautājumos," teica Circene.

Ja šāds piedāvājums būs, bijusī veselības ministre to apdomāšot.

Akcionāru sapulces lēmumprojekts paredz kompānijas padomē apstiprināt arī Valentīnu Andrējevu, Volodimiru Krivozubovu, Aleksandru Raici un Guntu Veismani, kuri tajā darbojās šobrīd. Padomi paredzēts apstiprināt uz piecu gadu termiņu, sākot no 18.decembra.

Tāpat paredzēts noteikt padomes locekļu kopējo mēneša atalgojumu 10,5 tūkstošu eiro apmērā.

 "Olainfarm" akcionāriem ir jāpārvēl padome, jo darbu tajā atstāja Elena Dudko.

Akcionāri ārkārtas sapulcē plāno lemt arī par kompānijas akciju nominālvērtības denomināciju no latiem uz eiro un par attiecīgiem grozījumiem "Olainfarm" statūtos, kā arī akcionāri plāno lemt par "Olainfarm" 2013.gada atsevišķā revidētā pārskata, kas sagatavots atbilstoši Eiropas Savienībā pieņemtajiem Starptautiskajiem finanšu pārskatu standartiem, apstiprināšanu.

Atbilstoši akcionāru sapulces lēmumu projektam kompānijas statūtos paredzēts noteikt, ka "Olainfarm" pamatkapitāls ir 19 719 109,20 eiro, kuru veido 14 085 078 akcijas 1,4 eiro nominālvērtībā.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu ‒ farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas lielākais īpašnieks ir "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins, kuram tiešā un netiešā veidā 2014.gada jūlija beigās kopumā piederēja 68,78% akciju. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti