Dienas ziņas

Sešpadsmit pilsētās "uzzied" bedres

Dienas ziņas

Sāk kaņepju māju ražošanu

Bijušie metalurgi nesteidzas meklēt jaunu darbu

Bijušie «metalurgi» nesteidzas ar jauna darba meklējumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Par maksātnespējīgā uzņēmuma “Liepājas metalurgs” pamatražotnes iegādi piedāvājumi izsūtīti vairāk nekā 80 potenciālajiem pircējiem. Maksātnespējas administrators Haralds Velmers informē, ka tie ir gan Eiropā, gan Amerikā, Āzijā un Austrālijā. Kompānijas aktīvus plāno pārdot līdz šī gada septembrim. Taču, vai “Liepājas metalurgs” šogad tiešām varētu atsākt darbu, neviens neņemas prognozēt. Tikmēr liela daļa bijušo „metalurgu” joprojām cer, ka varēs atgriezties savā bijušajā darba vietā, un jaunu darbu nemaz nemeklē.

No bezdarbniekos reģistrētajiem vairāk kā 1000 atlaistajiem „metalurgiem” jaunu darbu šobrīd atraduši tikai 70. Nodarbinātības valsts aģentūra informē, ka Liepājā un tās tuvākajā apkārtnē šobrīd pieejamas vairāk nekā 230 vakances. Neviens no TV Kurzeme uzrunātajiem bijušajiem „metalurgiem” intervijai kameras priekšā nepiekrita, taču aizkadrā vairāki no viņiem neslēpa, ka ar jauna darba meklējumiem īpaši nenodarbojas.

“Patreiz gaida, saka, ka naudas šobrīd pietiek, ka viņi mācās, tāpēc nemeklē. Lielākā daļa cer, ka „Metalurgs” rudenī atsāks darbu un viņi varēs atgriezties rūpnīcā,” pauž Nodarbinātības valsts aģentūras Liepājas filiāles vadītāja Dace Baumane.

Bijušo „metalurgu” apmācībai valsts jau piešķīrusi papildus līdzekļus nodarbinātības valsts aģentūrai. Izrādās, aptuveni 300 bijušajiem "Metalurga" strādniekiem bija nepieciešami valsts valodas kursi, lai vispār varētu sākt jauna darba meklējumus Latvijā.

Tāpat vairāki desmiti izmantoja iespēju apgūt metinātāja profesiju - jo, lai gan „Metalurgā” strādājuši par metinātājiem, apliecības par šādu kvalifikāciju strādniekiem nav. Bezdarbnieku pabalsts lielai daļai bijušo "metalurgu" beigsies jūlija vidū  un augustā. “Šobrīd ir pietiekoši daudz indikāciju, ka ārvalstu investoriem ir interese par "Metalurgu". Protams, esam runājuši arī par “X stundu”, ja "Metalurgs" darbību neatjauno. Tad būs mehānismi, kā palīdzēt, lai ģimenes neatstātu novārtā,” saka Liepājas mērs Uldis Sesks.

Labklājības ministrs Uldis Augulis informē, ka iespējamais valsts atbalsts „Metalurga” nepārdošanas gadījumā varētu izpausties kā papildu mācības ar stipendijām vai sezonas darbi saistībā ar Liepājas pašvaldību, taču par to vēl ir jālemj. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti