Panorāma

Babītes ezerā notver maluzvejniekus

Panorāma

Velokurjeri izplatīs informāciju par eiro

Bijusī ministre organizē viesnīcas pirkšanu

Bijusī ministre organizē «Hotel de Rome» pirkšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vēsturiskā Rīgas centra viesnīca, kuru agrāk pazinām kā “Hotel de Rome”, nonākusi azerbaidžāņu rokās. Darījums ticis noslēgts jau pirms diviem mēnešiem un varētu būt viens no lielākajiem pirkumiem īpašumu jomā pēdējā laikā un gana iespaidīga ārvalstu investīcija Latvijā. Šī darījuma norisi vadījusi bijusī iekšlietu ministre Linda Abu Meri, trešdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums „Panorāma”.

Vēsturiskā centra viesnīca piedzīvojusi dažādus laikus un saimniekus. Agrāk tā bija viena no lepnākajām Rīgā, bet pirms pāris gadiem, kad par tās īpašnieku kļuva „FG Management”, šķiet, pazuda arī tās spožums. Tagad viesnīcai nomainījies īpašnieks - 8.jūlijā to iegādājusies Azerbaidžanās kompānija „Benkon”, kuras Latvijas filiāles vadītāja ir bijusī iekšlietu ministre Linda Abu Meri.

Ar viesnīcas iegādi saistītie dokumenti nokārtoti pagājušā nedēļā, un tā izmaksājusi vairāk nekā 9,224 miljonus latu. Šis ir viens no lielākajiem darījumiem šogad.

Azerbaidžāņi, iegādājoties Latvijā īpašumu, neesot interesējušies par iespēju saņemt uzturēšanās atļaujas. Ar nekustamā īpašuma iegādi kompānija „Benkon” nodarbojās arī savā dzimtenē. Pagaidām droši var teikt, ka šajā ēkā arī turpmāk būs viesnīca, bet nav skaidrības, kāds turpmāk būs tās nosaukums un kā mainīsies tās izskats.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti