Bijušais Krievijas premjers prognozē Krievijas ekonomikas sabrukšanu gada laikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Bijušais Krievijas premjers Mihails Kasjanovs atbalsta rietumvalstu sankcijas pret Krieviju, kuru mērķis ir apturēt Maskavas agresiju Ukrainā, un prognozē, ka Krievijas ekonomika varētu sabrukt gada laikā.

Intervijā žurnālam „Focus” opozīcijā esošais politiķis arī aicināja rietumvalstis nemīkstināt sankcijas pret Krieviju, ziņo „Deutsche Welle”.

„Spiediens uz [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu jāuztur tik ilgi, kamēr Krievija neizvedīs visus savus karavīrus no Ukrainas. Es neredzu tur iespēju  kompromisam,” paudis bijušais premjers.  

Viņš arī paudis pārliecību, ka rietumvalstu sankcijas nav vērstas pret Krievijas tautu, bet gan pret resursiem, kas ļaujot Putinam kontrolēt valsti.

Ja sankcijas turpināsies ilgāk, bet naftas cenas turpinās kristies, tad Krievijas finanšu resursu pietiks pusgadam, prognozēja Kasjanovs.  

Pēc viņa teiktā, Krievijas varas aprindās arī briestot neapmierinātība ar Putinu un ekonomikas sabrukšanas gadījumā „viegli iedomāties pašreizējās sistēmas demontāžu, parlamenta ārkārtas vēlēšanas un izšķirošas pārmaiņas varas orgānos”.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienība (ES) ieviesa jaunās sankcijas pret Krieviju, lai apturētu tās agresiju Ukrainā.  Sekojot ASV piemēram, tagad arī ES sankcijām pakļāvusi Krievijas valstij piederošās naftas kompānijas. Uzņēmumiem “Rosņeftj”, “Gazpromņeftj”  un “Transņeftj” turpmāk būs liegta pieeja finansējumam no  Eiropas finanšu tirgiem.

Tāds pats liktenis gaida bruņojuma uzņēmumus – helikopteru, iznīcinātāju, tanku, zenītraķešu un Kalašņikova automātu ražotājus. Eiropas Savienībā nevēlamo personu saraksts tikmēr papildināts ar 24 Krievijas un anektētās Krimas amatpersonām, kā arī separātistu grupējumu redzamākajām personām.  

Krievijas amatpersonas pauda gatavību atbildēt Eiropas Savienībai uz šīm sankcijām tikpat sāpīgi, ja ne vēl sāpīgāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti