Bijušais «Krājbankas» līdzīpašnieks Antonovs atgriežas Krievijas banku biznesā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Bijušais "Latvijas Krājbankas" līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs savā kontrolē pārņēmis Krievijas banku "Russkij investicionnij aļjans" jeb "RIA bank", vēsta Krievijas laikraksts "Vedomosti". Ar to viņš atgriezies banku biznesā pēc vairāku viņa īpašumā esošo banku, tostarp "Latvijas Krājbankas" sabrukuma.

Laikraksts atklājis, ka kopš gada sākuma Antonovs faktiski kontrolē "RIA bank" un tuvākajā laikā viņa uzticības personas varētu pārņemt arī "Russkij meždunarodnij bank". Abas bankas formāli nav saistītas ar Antonovu, bet tās īpašnieki ir viņa sabiedrotie.

Avoti arī norāda, ka Krievijas centrālajā bankā ir informācija par Antonova iesaisti banku tirgū un viņš tur arī aicināts uz tikšanos.

Gadsimta sākumā Antonovs iegādājās vairākas bankas, no kurām lielāko daļu apvienoja ar Kaļiņingradā bāzēto “Investbank”. Tai divus gadus vēlāk atņēma darbības licenci, jo tika konstatēts līdzekļu iztrūkums.

Tas atklāts arī viņam piederošā Lietuvas bankā “Snoras”, kuras meitasuzņēmums bija “Latvijas Krājbanka”. Lietuva Antonovu par to vēlas nopratināt, tāpēc viņš nevar pamest Krieviju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti