Bijušā Valmieras gaļas kombināta investors sola ap 400 darbavietām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vismaz 400 jaunas darba vietas Valmierai un Vidzemei sola Krievijas investors, kompānijas „GazEnergoStroi” prezidents Sergejs Čerņins, kura uzņēmums iegādājies bijušo Valmieras gaļas kombinātu. Viņa iecerēs ir atjaunot gaļas kombināta darbību un tā teritorijā veido vēl vismaz trīs jaunus uzņēmumus, kas darbotos moderno tehnoloģiju jomā. Visu šo uzņēmumu darbība būs orientēta pamatā uz eksportu, uz Krievijas tirgu.

Čerņins stāsta, ka Valmiera izraudzīta, jo tā esot laba vide investīcijām, turklāt Krievijā vēl no Padomju Savienības gadiem atceras Valmieras gaļas kombināta produkciju. „Valmieras gaļas kombinātu jau kopš padomju laikiem visi zina, Krievijā ir arī cieņā Latvijas gaļas un piena izstrādājumi, tāpēc ceram attīstīt šo esošo zīmolu un tas tāds arī paliks – „Valmieras gaļas kombināts”,” stāsta Čerņins.

Gaļa pārstrādei tiks iepirkta gan Latvijā, gan arī, iespējams, ievesta no Krievijas, lai pēc tam jau gatavās produkcijas veidā atkal ceļotu atpakaļ. „Stratēģiski, mēs, protams, skatīsimies uz Latvijas tirgu. Tomēr, pirmkārt, mēs orientējamies uz Krievijas tirgu, jo Latvijā, cik zinu, ir ļoti liela konkurence starp gaļas pārstrādes uzņēmumiem,” norāda kompānijas pārstāvis.

Sākotnēji plānots dienā pārstrādāt 20-30 tonnas gaļas, un mērķis ir sasniegt Valmieras gaļas kombināta ziedu laikos pārstrādātos 150 tonnu apjomus. Bet saistībā ar Valmieras gaļas kombinātu, pareizāk, ar tā lielo teritoriju Krievijas investoram vēl arī citas intereses.

„Bez gaļas kombināta būs vēl vismaz trīs uzņēmumi, jo teritorija ir ļoti liela, šie uzņēmumi arī strādās Krievijas tirgum,” stāsta Čerņins.

„Šobrīd strādājam, lai veidotu šo uzņēmumu koncepciju, gada nogalē varēsim pateikt precīzāk, kas tie būs. Tie būs saistīti ar modernajām tehnoloģijām,” piebilst uzņēmējs.

Valmierā ieguldīto investīciju apjoms viņš gan neizpauž. Taču vietējiem iedzīvotājiem visvairāk interesē darbavietas. „Moderno tehnoloģiju uzņēmumos jau nevajag daudz darbinieku, bet domāju, ka 200 līdz 250 būs vajadzīgi. Gaļas kombinātā savukārt domājam, ka būs arī pāris simtu,” plāno uzņēmējs.

Ja parēķina Valmieras bezdarbnieku skaitu un solītās darba vietas, tad tā ir trešā daļa vai pat, ja piepildīsies labākās prognozes, puse no tiem. Valmieras domes izpilddirektora vietnieks Aigars Vītols vērtē, ka tas būs būtisks ieguvums ne tikai Valmierai, bet arī Vidzemei.

Tas, ka bijušā Valmieras gaļas kombināta lielā teritorija, kurā bija pamestība un brukt sākušas ēkas, atkal tiks apsaimniekota, tiek vērtēts kā vēl viens būtisks pluss pilsētai. Un šajā ziņā savu artavu ir gatava sniegt arī pašvaldība.

Investors sola, ka kombināta celtniecība sāksies nākošā gada sākumā un jau gada beigās tam būtu jāsāk strādāt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti