Dienas ziņas

Ventspilī glābj kaķus

Dienas ziņas

AS "Rīgas siltums" samazina tarifus

ijušā "Liepājas metalurga" cehā ražos konveijerus

Bijušā «Liepājas metalurga» teritorijā ražos konveijerus eksportam uz ASV un Eiropu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Bijušās rūpnīcas „Liepājas metalurgs” mehāniskajā cehā Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) uzņēmums SIA „Caljan” šoruden sāks ražot teleskopiskos konveijerus, ko izmanto, piemēram, kompānija “Amazon” paku iekraušanai un izkraušanai no smagā transporta. Uzņēmums Liepājā strādā no 2006. gada. Laikam ejot, ražošanas telpas kļuvušas par šauru, tāpēc meklētas iespējas paplašināties. Vieta atrasta bijušā “Liepājas metalurga” teritorijā, kur šobrīd savu darbību attīsta jau vairāki uzņēmumi.

Bijušā „Liepājas metalurgs” teritorijā ražo konveijerus eksportam uz ASV un Eiropu
00:00 / 04:54
Lejuplādēt

„Te sametina konveijera sekcijas. Konveijers atgādina teleskopisko makšķeri, ko izbīda ārā,” stāsta uzņēmuma SIA „Caljan” vadītājs Gatis Dradeika, rādot, kā notiek teleskopisko konveijeru ražošana. Viens no būtiskākajiem darbiem ir metināšana. Tādu speciālistu trūkst,

tāpēc jaunajās uzņēmuma telpās iecerēts veidot metinātāju skolu.

Savukārt ne viens vien speciālists jau ar inženiertehniskām zināšanām nāk no Liepājas Valsts tehnikuma. 

Agris Ēķups uzņēmumā „Caljan” strādā astoņus gadus. Viņam izdevies kāpt pa karjeras kāpnēm, tāpēc vēl jo lielāks gandarījums, ka drīzumā varēs strādāt jaunajā ražotnē. Tā būs plašāka un piemērotāka šī brīža ražošanas jaudām.

„Sāku strādāt šeit 14 gadu vecumā, slaucīju cehu kā palīgstrādnieks vasarās. Tā strādāju trīs gadus, tad pabeidzu tehnikumu un sāku montēt konveijerus. Vēlāk pamanīja, ka es varu vadīt darbu, tagad vadu brigādi, veidoju darba grafiku, pieņemu jaunos projektus, esmu mehatronisko sistēmu tehniķis,” par savu pieredzi stāsta Agris Ēķups.

Mehatronisko sistēmu tehniķis Agris Ēķups uzņēmumā „Caljan” strādā astoņus gadus.
Mehatronisko sistēmu tehniķis Agris Ēķups uzņēmumā „Caljan” strādā astoņus gadus.

Uzņēmums „Caljan” visu saražoto produkciju eksportē galvenokārt uz ASV un Eiropas valstīm. Neraugoties uz pieprasījuma kritumu aprīlī un maijā, ņemot vērā pašreizējo situāciju un arvien pieaugošo interneta tirdzniecību, Liepājā saražotai produkcijai pieprasījums varētu tikai pieaugt, prognozē uzņēmējs. Galvenais pasūtītājs ir pasaulē zināmais zīmols “Amazon”.

„Mēs ražojam teleskopiskus konveijerus, kas atvieglo interneta piegādes uzņēmumiem paciņu iekraušanu un izkraušanu no smagā transporta,” stāsta Dradeika.

„Caljan” līdz šim bāzējās Liepājas biznesa parkā, kur strādā vairāki skandināvu uzņēmumi.  Esošajās telpās kļuvis par šauru un jau radušās problēmas ar ikdienas darba organizēšanu.

Uzņēmuma vadītājs Gatis Dradeika skaidro, kāpēc jaunās ražotnes būvniecībai izvēlēts “Liepājas metalurga” bijušais mehāniskais cehs: „Atrašanās vieta, jo tuvu pilsētai, viegli sasniedzama ar tramvaju un autobusu, mums tas ir svarīgi, lai cilvēkiem būtu ērti pie mums strādāt. Ēka bija labi saglabājusies, pamatīgas betona kolonnas un jumts. Izvācām pilnībā tukšu, viss pārējais tika pārbūvēts. Viss tiek pielāgots mūsu vajadzībām.”

Uzņēmuma „Caljan” jaunā ražotne Liepājā.
Uzņēmuma „Caljan” jaunā ražotne Liepājā.

„Caljan” jaunās ražotnes atrāšanās bijušā “Metalurga” teritorijā ir viens no darba augļiem, par ko runā Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieka vietnieks Uldis Hmieļevskis: „Šis piemērs kalpoja kā katalizators, kad SEZ iegādājās “Metalurga” teritorijas no bankas „Citadele”, lai šeit attīstītu industriālo parku. Ir pagājuši divi gadi no brīža, kad „Caljan” pieņēma šo lēmumu. Tagad te jau ir jauna ražotne.

Darbs turpinās, strādāsim ar partneriem, lai “Metalurga” teritorijā notiktu uzņēmējdarbība.”

Jaunajā ražotnē uzņēmums sāks strādāt ar pilnu jaudu septembra beigās vai oktobra sākumā. Gada laikā „Caljan” saražo ap 1200 iekārtu, bet jaunajā ražotnē būs iespējams saražot ap 3000 teleskopisko konveijeru.  Pašreiz uzņēmumā strādā 190 cilvēki, un, paplašinot ražošanu, darbinieku skaits sasniegs 250, tāpēc jau pašlaik tiek sagatavoti nepieciešamie speciālisti.

2019. gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedzis gandrīz 23 miljonus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti