Panorāma

Latvija gatava atteikties no pulksteņa rādītāju grozīšanas

Panorāma

Pedagogi septembrī varētu rīkot piketu

Bijušā "Liepājas metalurga" teritorijā plāno industriālo centru

Bijušā «Liepājas metalurga» teritorijā plāno industriālo centru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Vietā, kur savulaik Liepājā darbojās metālapstrādes uzņēmums “Liepājas metalurgs”, plānots attīstīt industriālo centru, kurā varētu darboties dažādi uzņēmumi. Par to gan vēl esot jānoslēdz sarunas Liepājas pašvaldībai, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrai un Privatizācijas aģentūrai. Vienošanās varētu būt tuvāko nedēļu jautājums.

Pēc valdības sēdes, kurā apsprieda šos jautājums, Privatizācijas aģentūras direktors Vladimirs Loginovs sacīja, ka teritorijā ir ražošanai piemērots elektrības, gāzes un ūdens pieslēgums. Turklāt jau šobrīd tur strādā uzņēmumi, kas iegādājušies “Liepājas metalurga” daļas.

Nav arī izslēgts, ka šajā teritorijā ar laiku atkal varētu darbināt arī šobrīd Privatizācijas aģentūras meitasuzņēmum “Felm''  piederošo elektrotēraudkausēšanas krāsni.

“Šobrīd viens no galvenajiem aktīviem ir krāsns, tāpēc, mēs, protams, skatāmies, ko ar to darīt, vai atradīsim investoru, kas darbina to Liepājā vai vedīs ārā. Tā krāsns ir demontējama, un tas nav viegli, bet, kā viņu atveda, tā viņu var arī aizvest,” sacīja Loginovs.

Pagaidām gan detaļas par darījumu Privatizācijas aģentūrā neatklāj.

KONTEKSTS:

“KVV Group” par 107 miljoniem eiro nopirka “Liepājas metalurga” ražotni 2014.gada rudenī pēc uzņēmuma pirmās maksātnespējas mantas izpārdošanas. Pirkuma līgums paredzēja samaksu pa daļām. Taču 2015.gada nogalē arī KVV radās grūtības ar naudas plūsmu un tas nevarēja veikt tālākos maksājumus par ražotnes pirkšanu.  2016.gada septembrī Liepājas tiesa atkal atzina "KVV Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu,  un uzņēmuma mantas pārdotas izsolēs.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti