Rīta Panorāma

Ko iesākt ar nevajadzīgo apģērbu?

Rīta Panorāma

Intervija ar Ilonu, Aivaru un Klaudiju

Intervija ar Ilutu Lāci

Biedrība: Sieviešu un vīriešu atalgojums visvairāk atšķiras finanšu sektorā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijā jautājums par atšķirīgo darba samaksu sievietēm un vīriešiem ir ļoti aktuāls, un lielākā atalgojuma "plaisa" arvien ir vērojama finanšu sektorā, to Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja biedrības "Centrs "Marta"'' pārstāve Iluta Lāce.

"Tā plaisa mazinās ar katru gadu, bet joprojām mēs redzam, ka finanšu sektorā ir lielāka plaisa, citos sektoros - mazāka plaisa.

Bet joprojām mēs redzam atalgojuma plaisu, proti, sievietes par tādas pašas vērtības darbu saņem mazāku atalgojumu [nekā vīrieši]," teica Lāce.

Viņa atzina, ka centrs nav pētījis, kuri uzņēmumi atalgojuma ziņā diskriminē sievietes, bet citu pētījumi rāda, kas tieši finanšu sektorā ievērojama izteiktākā atalgojuma atšķirība.

Viņa norādīja - ir fantastiskas uzņēmējas un politiķes, un tas dod cerību un brīnišķīgu piemēru nākamajai paaudzei.

Centra pārstāve norādīja, ka katrā darbavietā būtu jāmēģina "uzlikt brilles", lai paskatītos, kādu ietekmi uz sievietēm un vīriešiem atstāj jebkurš lēmums. "Vienkārši ļoti godīgi paraudzīties uz situāciju un kaut ko mainīt tādā veidā, lai tiešām tā vide veidotos iekļaujošāka un lai mēs grautu jebkādus stereotipus."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti