Bičevskis: Fiktīvie darījumi bankās FKTK un kredītiestādēm jāapkaro kopā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Fiktīvie darījumi bankās Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) un kredītiestādēm ir jāspēj apkarot kopā, intervijā Latvijas Radio raidījumam „Aktuālais temats” ceturtdienas vakarā sacīja Latvijas Komercbanku asociācijas vadītājs Mārtiņš Bičevskis.

Viņš pauda, ka ir jābūt vienotai un kumulatīvai sistēmai, kurā, no vienas puses, bankas ir uzlabojušas savas sistēmas pēc augstākajiem standartiem, atpazīstot potenciāli fiktīvus un nelegālus darījumus, no otras puses, kontroles dienestam jeb FKTK ir jāspēj šie gadījumi atpazīt.

Viņš uzsvēra, ka jau šobrīd bankas nodod FKTK 17 000 ziņojumu par iespējami nelegāliem darījumiem vai personām, kas vēlas veikt nelegālus darījumus.

Uz piebildi, ka banku nozares tēls jau šobrīd līdz ar aizdomām par šādu darījumu esamību Latvijā ir apsūbējis, Bičevskis atteica, ka bankas dara visu, lai šādu tēlu par sevi neradītu.

Ziņots, ka jau ilgāku laiku pastāv aizdomas, ka daļa Latvijas banku nodarbojas ar naudas atmazgāšanu. Līdzekļi galvenokārt nāk no bijušajām padomju republikām. FKTK ceturtdien pavēstīja, ka šī gada pirmajā pusē ASV auditori pārbaudīs 14 Latvijā strādājošas bankas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti