Bičevskis: Aizvien vairāk cilvēku var atļauties krāt vecumdienām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pēdējā gada laikā aizvien vairāk cilvēku veido uzkrājumus vecumdienām trešajā pensiju līmenī, kas ir labs signāls ekonomikai, jo tas nozīmē, ka aizvien vairāk cilvēku var to atļauties, intervijā Latvijas Radio atzina Latvijas Komercbanku asociācijas vadītājs Mārtiņš Bičevskis.

Viņš stāstīja, ka pērn pieaudzis trešā pensiju līmeņa lietotāju skaits, un tie nav tikai viena pensiju plāna dati, bet informācija par visu trešā pensiju līmeņa sistēmu.

Tas liecina, ka pieaug to cilvēku skaits, kas var atļauties domāt par vecumdienām, un tā ir laba ziņa ekonomikai, tie cilvēki simbolizē vidusslāni, kas var atļauties domāt par vecumdienām, kas var rūpēties par savu ienākumu līmenī, atzina Bičevskis.

Iespējams, arī pirms krīzes bija cilvēki, kas par to domāja, bet nebija pietiekami iepazinušies ar sistēmu, bet krīzes laikā vairs nevarēja  to atļauties, sprieda Komercbanku asociācijas vadītājs.

Viņš pieļāva, ka krīze ir sniegusi mācību cilvēkiem, viņi aizdomājušies, ka šodien jauns televizors nepalielina dzīves kvalitāti tā, kā vidējā līmeņa stabilitāte nākotnē. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti