Dienas ziņas

Krāslavas māmiņu klubs saņem balvu

Dienas ziņas

Dienas ziņas - īsziņas 28.12.18

Jelgavā atvērts beziepakojuma preču veikals

Beziepakojuma preču veikals atvērts arī Jelgavā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Galvaspilsētā jau šogad atvērti pirmie "Zero Waste" jeb beziepakojuma veikali, un pirms četrām dienām šāds veikals durvis vēris arī Jelgavā.

Tirdzniecības vietās Latvijā gadā tiek realizēti vairāk nekā 1,7 miljoni kilogramu plastmasas maisiņu, kuru svars nepārsniedz trīs gramus, un lielāki plastmasas maisiņ- - gandrīz divi miljoni kilogramu. Tomēr aizvien vairāk iedzīvotāju cenšas mainīt iepirkšanās paradumus. 

"Zero Waste" jeb bezatkritumu pieeju atbalsta arī Līga un Ieva, kuras neesot apmierinājis ierobežotais sveramo preču sortiments lielveikalos, tāpēc atvērušas  beziepakojumu veikalu Jelgavā, kas ir pirmais šāda tipa veikals ārpus Rīgas.

"Ieviešot šos paradumus savā ikdienā, ir skaidrs, ka gribas aizvien plašāk un vairāk pielietot. To ir ļoti viegli izdarīt, ja ir iespēja ikdienas preces, ikdienas produktus nopirkt sev tuvu esošā veikaliņā," stāstīja SIA ''Ber un sver'' līdzīpašniece Ieva Zavinska.

Apmēram 50 kvadrātmetrus lielajā telpā galvenais uzsvars likts uz bakalejas precēm, kā arī uz dažādiem videi draudzīgiem sadzīves sīkumiem. Nākot ar savu trauku, var iegādāties arī populārāko sadzīves ķīmiju.

Lai gan veikals darbojas vien ceturto dienu, interesentu netrūkst, un daudzi solās kļūt arī par pastāvīgajiem klientiem. 

"Jāatceras vien sava bērnība, kad principā mēs tā arī devāmies uz veikalu. Vienkārši mums tur iesvēra, bet nebija to plastmasas maisiņu tik daudz," atzina jelgavniece Māra.

Tas, ka prece nav safasēta, ļauj piedāvāt arī pircējiem draudzīgāku cenu, turklāt tas esot izdevīgi arī mazajiem ražotājiem. "Lielais fasējums mūs, protams, atvieglo. Nav atsevišķi katra paka jāfasē," atzina ZS "Kaņepītes" saimniece Gita Antonija.

Līdzīgi kā  Rīgas beziepakojuma veikalu saimnieki, arī abas Jelgavas veikala īpašnieces uz lielu peļņu necerot  un joprojām turpināšot stādāt arī algotu darbu savās profesijās.

"Mēs nevērām vaļā šo veikaliņu, lai uzsāktu biznesu un peļņu, bet lai veicinātu cilvēkos domāšanu par zaļāku dzīvesveidu," piebilst SIA''Ber un sver'' līdzīpašniece Līga Rulle.

Kā skaidro biedrības ''Zero Waste'' priekšsēdētāja, jau nākamgad beziepakojuma veikala atvēršana tiekot plānota arī Siguldā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti