Rīta Panorāma

Lūdz atbalstu cīņā par krūts vēža pacientu tiesībām

Rīta Panorāma

Intervija ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču

Intervija ar NVA direktori Evitu Simsoni

Bezdarbs mazāks par prognozēto, vakanču skaits – pirmskrīzes līmenī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Saskaņā ar operatīvajiem datiem bezdarba līmenis maijā ir 6,6%, savukārt brīvo vakanču skaits ir sasniedzis pirmskrīzes līmeni, LTV “Rīta panorāmai” sacīja Nodarbinātības valsts aģentūras vadītāja Evita Simsone.

Viņa atzina, ka bezdarba līmenis pašlaik ir pat nedaudz zemāks par prognozēto, bet Latvijā tradicionāli saglabājas reģionālās atšķirības.

Savukārt brīvo vakanču skaits šobrīd ir aptuveni 17 000. Reģistrēto vakanču skaits sāka strauji pieaugt pagājušajā gadā, un pieaugums turpinās arī šogad, turklāt vakanču skaits sasniedzis pirmskrīzes līmeni.

Visvairāk reģistrēto vakanču ir kravas transporta pārvadājumu nozarē un būvniecībā.

Simsone arī norādīja, ka mūsdienās darba devējiem formālā izglītība vairs nav noteicošais faktors un svarīgas ir prasmes un spēja apgūt jaunas iemaņas, kas nepieciešams darba tirgū, jo pārmaiņas notiek strauji un iepriekš iegūtā izglītība ātri noveco.

KONTEKSTS: 

Aprīlī reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā samazinājies līdz 6,7%, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā martā, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) apkopotā informācija. Pērn aprīļa beigās reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā bija 7,8%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti