Bezdarba risku mazināšanai Latvijai saņem 72 miljonu eiro aizdevumu no ES

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Eiropas Savienības (ES) "SURE" programmā, kas ir atbalsts bezdarba risku mazināšanai ārkārtas situācijā, Latvija saņem 72 miljonu eiro kā aizdevumu.

Par to sociālajā tīklā “Twitter” paziņoja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Viņa noradīja, ka tas palīdzēs aizsargāt darbiniekus un uzņēmumus pandēmijas krīzes laikā.

Kopumā Latvija no “SURE” instrumenta saņēmusi 192 miljonus eiro. 

Iepriekš Leiena intervijā LTV skaidroja, ka programma "SURE" ir paredzēta darbiniekiem un veselīgiem uzņēmumiem, kurus tik ļoti ir skārusi krīze. “Princips ir pateikt uzņēmumiem – neatlaidiet savus darbiniekus, paturiet viņus uzņēmumā, jo līdz ar to jūs uzņēmumā saglabājat prasmes un zināšanas. Mēs subsidēsim algas, ja nebūs pietiekami daudz darba. Bet, ja jums darbinieki ir, tad brīdī, kad ekonomika atkal augs un nāks pasūtījumi, jūs varat apkalpot šos pasūtījumus, jo jums būs saglabājusies jauda,” norādīja Leiena.

Viņa arī pauda, ka aizdevumus uz “ļoti, ļoti labiem nosacījumiem”.

KONTEKSTS:

Lai pārvarētu koronavīrusa radītās ekonomiskās sekas, Eiropas Komisija aprīlī nāca klajā ar finanšu instrumentu piedāvājumu dalībvalstīm, tostarp atbalstu nodarbinātībai - programmu "SURE". Tā paredz atbalstu pagaidu nodarbinātības pasākumiem dalībvalstīs. Kopumā pieejami aizdevumi līdz 100 miljardiem eiro uz labvēlīgiem noteikumiem, sniedzot garantijas.

Latvijas gadījumā šāda programma varētu būt tā sauktie dīkstāves pabalsti, iepriekš norādīja Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis ("Jaunā Vienotība").

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti