Bezdarba līmenis Latvijā saglabājas nemainīgs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Bezdarba līmenis Latvijā pēdējos divus mēnešus saglabājies nemainīgs, tā Latvijas Radio skaidro Nodarbinātības valsts aģentūrā.

Tāpat kā citus gadus, bezdarba tendence nemainās. Kopumā Latvijas situācija ir uzlabojusies, bezdarbnieku procents ir sarucis.

Evita Simsone: Par bezdarba līmeni
00:00 / 00:27
Lejuplādēt

Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone pastāstīja, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu bezdarba līmenis ir samazinājies un šobrīd tas ir 6,4%.

“Pagājušo gadu, tajā pašā laikā, bezdarba līmenis jau samazināties sāka, un mēs sasniedzām jau pirmskrīzes līmeni. Tas samazinājums turpinājās visu šo gadu. Pēdējos divos mēnešos tas gan ir apstājies un turas apmēram šādā pat līmenī,” klāstīja Simsone.

“Latgale salīdzinājumā ar pārējo valsts teritoriju bezdarba līmenis ir, varētu pat teikt, salīdzinoši pat ļoti augsts. Tie šobrīd ir 14,9%. Zemākais ir Rīgas reģionā, kur tie ir tikai 4,2%, bet Rīgas pilsētā tie ir tikai 4%. Pārējā valsts teritorijā apmēram vidējā līmenī, un nedaudz augstāks ir Kurzemē, tur ir 7,2%,” pastāstīja Simsone.

KONTEKSTS: 

Bezdarba līmenis Latvijā šā gada pirmajā ceturksnī bija 8,2%. Salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, bezdarba līmenis  palielinājies par 0,1 procentpunktu, bet gada laikā – samazinājies par 1,2 procentpunktiem, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) Darbaspēka apsekojuma rezultāti. 

Bezdarba līmenis Latvijā pērn bija 8,7%, kas ir par 0,9 procentpunktiem zemāks nekā 2016.gadā. Sievietēm bezdarba līmenis joprojām saglabājas zemāks nekā vīriešiem - attiecīgi 7,7% un 9,8%, liecināja CSP dati. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti