Beverīnas amatnieki apvienojas un dodas uz Valmieru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lai gan izskan mudinājumi meklēt darbu pilsētā, jo laukos to neatrast, Beverīnas novadā apliecina, ka arī laukos var atrast savu nišu. Tikai jāņem vērā princips, ka viens nav karotājs. Novadā jau veiksmīgi darbojas zemnieku kooperatīvs „Beverīna Agro”. Tagad šim piemēram seko novada amatnieki, izveidojot biedrību, un Valmieras vecpilsētā jau atvēruši savu amatnieku namiņu, kas reizē būs gan apmācību centrs, gan tirgotava.

Beverīnas amatnieku namiņā vēl valda iekārtošanas rosība. Pašu spēkiem viena no Valmieras vecpilsētas nelielajām ēkām ir izremontēta. Plauktos jau krājas novada amatnieku darinājumi – adījumi, filcējumi, māla trauki un citas lietas.

Biedrības „Beverīnas amatnieki” vadītāja Inga Logina stāsta, ka ierosme apvienoties jau reālākas aprises ieguvusi, gatavojoties Ziemassvētku tirdziņam. Novada kultūras nodaļas vadītāja Līga Mergina tad arī sāka apzināt beverīniešu prasmes un talantus.

Lai apvienotos, novada amatniekiem jau bija priekšzīme no lauksaimniekiem, kas izveidojuši kooperatīvu un veiksmīgi tirgojas arī Rīgā. Pirmais solis - likt pārvarēt latvietim raksturīgo nedrošību.

Var teikt, ka beverīnieši tā labdabīgi okupē Valmieras vecpilsētu, jo te jau darbojas  novada uzņēmēju krodziņš. Tā saimniece Zanda Žentiņa ar savu dzīvesbiedru nu iesaistījusies arī amatnieku namiņa tapšanā.

Beverīnas amatnieku biedrība kā vienu no saviem mērķiem redz seno amatniecības tradīciju atjaunošanu un rosināšanu tajās darboties vietējos cilvēkus.

Beverīnas amatnieku biedrībā uzskata, ka iespējas darboties amatniecībā ir vēl ļoti plašas, neizmantotas. Tādēļ tā ir niša, kurā nodarbi var rast ikviens laucinieks, kuram jau ir savs amats vai kurš to vēlas apgūt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti